I on odjavio Popoviča i Ameriku!

Autor:

Sport

22.07.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored brojnih zvezda koje su već odustale od igranja na Svetskom prvenstvu, na spisku "ispala" našao se i prvi pik sa drafta Zajon Vilijamson

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zajon Vilijamson

Vilijamson, momak kojeg su sa prvog mesta ovogodišnjeg NBA drafta izabrali Nju Orleans Pelikansi, odustao je od potencijalnog igranja na Mundobasketu.

To je objavio dobro obavešteni američki novinar Šems Čaranija.

Vilijamson nije bio planiran kao prva opcija za najboljih 12 koji će putovati u Kinu, ali je bio na širem spisku Grega Popoviča.

Ipak, posle odustajanja Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Si Džeja Mekoluma, Erika Gordona i Bredlija Bila i on je rešio da otkaže Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U problemu... Greg Popovič

Amerikanci će i dalje predstavljati glavnog favorita Mundobasketa, ali je jasno da im ekipa – ne računajući otkaz Vilijamsona – izgleda sve slabije i slabije.

Pročitajte još "Drim tim" se rasipa – Popovič ostao bez još jednog superstara za Mundobasket

Popovič će, prema ranije objavljenom spisku, u Kini računa na: Herisona Barnsa (Sakramento), Andrea Dramonda (Detroit), Tobajasa Herisa (Filadelfija), Demijena Lilarda (Portland), Kevina Lava (Klivlend), Kajla Laurija (Toronto), Krisa Midltona (Milvoki), Majlsa Tarnera (Indijana), Kembu Vokera (Šarlot), Kajla Kuzmu (Lejkers), Bruka Lopeza (Milvoki), Pola Milsapa (Denver), Donovana Mičela (Juta), Džejsona Tejtuma (Boston) i Pi Džeja Takera (Hjuston).

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading