SVETSKO PRVENSTVO 2030: Počeli pregovori na Balkanu

Autor: Tanjug

Sport

06.11.2018

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri sporta Bugarske, Grčke, Rumunije i Srbije započeli su pripreme za pregovore o zajedničkoj balkanskoj kandidaturi za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, izjavio je danas bugarski ministar omladine i sporta Krasen Kralev.

RepublikaFoto: instagram.com/fifaworldcup

BTA je prenela da je Kralev u izjavi za Bugarsku nacionalnu televiziju (BNT) izneo ocenu da "ovakva kandidatura predstavljala važan politički simbol, pokazujući da balkanske zemlje neće sarađivati samo u sferi sporta, već da će takođe braniti zajedničke političke i ekonomske interese".

Navodi se da je Kralev kazao da je "ideja zajedničke kandidature naišla na veliko interesovanje, ali i na određeni skepticizam zbog toga što Bugarska zaostaje na polju sportske infrastrukture".


BTA prenosi da je među tim skepticima jedan od bugarskih fudbalskih legendi Hristo Stoičkov.

- Jedna je stvar prijaviti se za organizaciju (Mundijala) - svako može da se prijavi, ali druga stvar je imati šansu da je dobiješ - rekao je Stoičkov za BNT.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će se Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija zajednički kandidovati za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

On je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading