Manćini: Baloteli je novi lider reprezentacije

Autor:

Sport

11.06.2018

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini izjavio je da je Mario Baloteli novi lider "azura".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Baloteli se vratio u reprezentaciju Italije

Manćini je Balotelija vratio u nacionalni tim posle pauze od četiri godine, a sada je jasno stavio do znanja šta da od njega očekuje.

- Njegov povratak u tim je veoma važan za motivaciju. Trebaju mi novi lideri, a Mario ima kredibilitet da bude taj. Na sreću, nije jedini koji je lider tima - rekao je Manćini, koji je trenirao Balotelija u Interu i Mančester sitiju.

- Mario ima tek 28 godina i još može mnogo da doprinese, jer je na fizičke i tehničke mogućnosti dodao i iskustvo. Porastao je u svakom smislu.

Jedan od lidera bi trebalo da bude i mladi Federiko Kjeza.

- S vremena na vreme prestanem da ga gledam, jer mi se čini da tada putujem kroz vreme. Identičan je kao njegov otac Enriko. Iste finte, isto trčanje veoma sličan šut... Ove godine je jedva postizao golove, ali on ima potencijal i spreman je da eksplodira u bilo kom trenuku - istakao je Manćini.

On je rekao da ga motiviše što je postao selektor Italije.

- Bearcot me 1986. nije pozvao, jer se nisam izvinio, onda me 1994. Arigo Saki nije zvao, a 1990. sam bio u sastavu, ali me nisu ubacivali u igru. Nisam odigrao ni minut na Mundijalima i to je apsurdno, ali većim delom je to moja krivica. Sada razmišljam o kvalifikacijama za EP, ali priznajem da me ideja o SP više zanima - zaključio je Manćini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading