Prosinečki otkrio ko mu je trenerski uzor: Može li BiH da igra po tom principu?

Autor:

Sport

08.02.2018

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki rekao je da mu je trenerski uzor Pep Gvardiola, njegov nekadašnji saigrač iz Barselone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Prosinečki

- Svi mi tražimo neke stvari i imamo trenere koji nam se sviđaju te čiji rad nam više odgovara. Svi imaju različite metode u poslu, ali za mene je u ovom trenutku Pep Gvardiola, moj bivši saigrač, najbolji trener na svetu. Njegove ekipe igraju na drugačiji način od ostalih i svi bismo voleli imati ekipu poput njegove. Imao je odlične rezultate u Barseloni i Bajernu. Sada je u Mančester sitiju gde takođe ima rezultat, a tim igra veoma lep fudbal.

Prosinečki je uporedio posao fudbalera i trenera.

- Nema ništa lepše nego kad si igrač. Kasnije moraš drugačije da razišljaš, a tokom igračke karijere imaš samo teren i obaveza ti je da ne zaboraviš kopačke. Trenerski posao se mnogo razlikuje, moraš razmišljati o grupi, obaveza je puno više. Definitivno uživam u ovome, inače se ne bih prihvatio posla, ali kad bi se moglo igrati beskonačno, uvek bih izabrao da budem igrač - zaključio je Prosinečki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading