STANKOVIĆ O SJAJNOM VEZISTI ZVEZDE: Nije zasluživao da igra, ali sad je sve bolji!

Autor:

Sport

19.03.2021

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u subotu Mladost iz Lučana u okviru 28. kola Linglong Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Zvezda želi da nastavi niz pobeda i održi prednost nad Partizanom pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

- Dosta dugo se razmišlja o mini odmoru, međutim to ne menja planove, ne može da promeni naše planove. Razmišljali smo o odmoru i pre petnaest i pred deset i pre sedam dana zato što igramo na svaka tri dana. Sigurno da momci daju sve od sebe, skoncentrisani su, fokusirani, tražim sutra još jedan napor, da izguramo to kako treba i kako smo zacrtali. Posle toga imaju zasluženih par dana predaha, kada će moći da se dobro odmore i mentalno i fizički, ali i da se pripreme za ono što sledi, a to je naše finale - rekao je Dejan Stanković.

Za trenera crveno-belih najbitniji su bodovi.

- Tri boda su najbitnija, način na koji ćemo stići do njih nije bitan. Rekao sam i pred utakmicu koju smo igrali protiv Voždovca da me ne zanima da li će biti lepo ili ružno, na kraju je bilo lepo. Dosta zavisi i od dana, protivnika i još mnogo faktora. Težićemo ka perfekcionizmu, lepoti, efikasnosti, ali i 1:0 donosi tri boda. Ne postavljam sebi mnogo pitanja kako će to da izgleda, želim samo da to budu tri boda i ništa drugo me ne zanima.

Poručio je da nije zacrtao cilj da njegova ekipa postigne 100 golova, nego da osvoji prvenstvo.

- Nije mi to bitno, bitno mi je da ova generacija bude upamćena po onome što će ostaviti iza sebe, da li će to biti golovi, pobede, titule se broje. Titula je nešto zbog čega ulaziš u istoriju Crvene zvezde, na taj način se upisuješ zlatnim slovima u istoriju kluba, to će se pomenjiti, kao što se pominju titule osvojene godinama unazad, svi uspesi Crvene zvezde ostvareni u decenijama za nama. To je lepo i to treba da se zapiše, da li ćemo mi imati 100 ili 10 golova i uzeti titulu to ne menja stvari. Pred početak prvenstva postavimo ciljeve, a to su prvenstvo, grupna faza evropskog takmičenja i kup, ne spremam rekord, dve ili tri utakmice u sezoni, spremam 60, tačnije koliko god ih ima i težim ka ostvarivanju ciljeva. Sutrašnja utakmica i bilo koja sledeća je samo jedna karika u lancu uspeha koji mi želimo da napravimo i dođemo do zacrtanog cilja. Kako ćemo i šta ćemo potpuno je nebitno, bitna je titula, Evropa, kup, to su ciljevi ne samo jedna utakmica.

Osvrnuo se nekadašnji kapiten Crvene zvezde i na odlično izdanje Željka Gavrića na utakmici protiv Voždovca.

- Prezadovoljan sam kako je izgledao protiv Voždovca, tako treba Gavra da izgleda, tako je izgledao kada sam došao u klub, bio standardan. Sve momke nazivam standardnim i onda idemo po zaslugama. U momentima kada Gavra nije igrao nije zaslužio da igra, sada se polako podiže, sigurno će imati veću minutažu, tako klasifikujem stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading