Ludilo u Egiptu: "FARAONI" NA SP POSLE 28 GODINA!

Autor:

Sport

10.10.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drevna Aleksandrija je eksplodirala u 95. minutu kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, kada je Mohamed Salah iskoristio penal za domaći Egipat protiv Konga.

Egipatski fanovi u ekstazi nakon prolaska na SP

Drugi gol asa Liverpula na meču doneo je pobedu od 2:1, ali što je još važnije, plasman "faraona" na Mundijal posle punih 28 godina, s obzirom na to da je Egipat poslednji put na planetarnoj smotri igrao još u Italiji 1990. godine, kada većina sadašnjih fudbalera nije bila ni rođena.

ZASTAVE IZ HELIKOPTERA

Delirijum 85.000 navijača na stadionu najbolje je dočarao egipatski komentator u direktnom prenosu. On se prilikom Salahovog izvođenja penala molio Alahu, a onda je počeo da viče pomešanih emocija kroz suze i smeh.

Oduševljenje je bilo još veće ako se zna da je Kongo izjednačio u 88. minutu i tako neutralisao prvi Salahov gol iz 63. minuta, pa taman kada su im lađe potonule, stiglo je ogromno oduševljenje.

Zato se slavlje ubrzo prelilo na sve veće gradove Egipta. Očekivano, najveća ludnica bila je u Kairu, gde su hiljadama okupljenih na Tahir trgu iz vojnih helikoptera bacane egipatske zastave da slavlje bude upotpunjeno sa što više nacionalnih obeležja.

44 godine ima golman Egipta Esam el Hadari

PESMA I BAKLJADA

Slavilo se i krstarenjem automobila po gradu, bakljadama i pesmom. Međutim, najveseliji su bili sami fudbaleri na stadionu, a prednjačio je golman "faraona" Esam el Hadari, koji je u 44. godini konačno dočekao da dobije priliku na Mundijalu. On je za Egipat debitovao još 1996, odigrao je 156 utakmica za svoju zemlju, a propustio je pet ciklusa, od Francuske 1998. do Brazila 2014, te zato ne čudi što je bio veseliji nego kada je osvojio četiri Kupa afričkih nacija. Ako očekivano bude u timu i Rusiji, za više od dve godine će nadmašiti prethodni rekord i postati najstariji učesnik planetarne smotre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading