Crna Gora ima novog selektora

Autor:

Sport

25.07.2019

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dobila je novog selektora. Na užarenu klupu "Đetića" seo je Faruk Hadžibegić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Crne Gore i Turske

Hadžibegić koji će na klupi zameniti Ljubišu Tumbakovića debitovaće u septembru protiv Mađarske u prijateljskom meču, a zatim ga u oktobru očekuje nastavakav kvalifikacija za šampionat Evrope.

Crnoj Gori su ostala još četiri meča do kraja kvalifikacija, a situacija u grupi nije sjajna, s obzirom da Englezi i Česi imaju po šest bodova, selekcija FS Kosova je prikupila pet, a Crna Gora i Bugarska imaju po dva. U narednom meču, Crna Gora igra upravo protiv Češke.

Faruk Hadžibegić je kao igrač bio reprezentativac Jugoslavije, vodio je selekciju Bosne i Hercegovine kao selektor, a što se klubova tiče vodio je Sošo, Betis, Gaciantep, Denizli, Dižon, Bastiju, Valensijen…

Pre Faruka Hadžibegića, selektori Crne Gore bili su Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbakovića. U kvalifikacijama koje su u toku, Crna Gora nastoji da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading