Evo ko će suditi finale Lige Evrope!

Autor:

Sport

13.05.2019

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelsi i Arsenal igraće krajem meseca u finalu Lige Evrope. Meč će biti odigran u Bakuu, a sad je poznato ko će i deliti pravdu u londonskom derbjiu za evropski trofej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Utakmice Arsenala i Čelsija uvek su na "krv i nož"

U pitanju je iskusni italijanski sudija Đanluka Roki. Reč je o jednom od najiskusnijih evropskih sudija, koji na međunarodnom nivou deli pravdu još od 2008. godine.

Za Rokija se vezuju brojni skandali u Seriji A. Mnogi ga nazivaju omiljenim Juventusovim sudijom, a u prošlosti imao je sukobe i sa sadašnjim trenerom Čelsija Mauriciom Sarijem.

Ove sezone Roki je sudio pet mečeva u Ligi šampiona (Galatasaraj – Lokomotiva, Benfika – Ajaks, Olimpik Lion – Mančester Siti, Liverpul – Bajern Minhen, Mančester junajted – Barselona) i nije tu bilo nekih gigantskih zamerki.

Roki je inače bio četvrti sudija u finalima Lige Evrope iz 2010. (Atletiko – Fulam) i 2012. (Ajaks – Mančester junajted), a delio je pravdu i na evropskom Superkupu između Junajteda i Real Madrida.

U Azerbejdžanu će mu pomagati zemljaci Filipo Meli i Lorenco Manjaneli, dok će četvrti sudija biti Danijele Orstato. Da podsetimo i da će u finalu Lige Evrope sudije moći da računaju video tehnologiju o kojoj će brigu voditiMasimilijano Irati, uz pomoć Marka Gvide, Šimona Marčinjaka i Pavela Sokolnickog. Ovaj poslednji biće konkretno zadužen za ofsajde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading