PARTIZAN DUŽAN 42.000.000 EVRA!

Autor:

Sport

15.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dug fudbalskog kluba Partizan iznosi 42 miliona evra, saznaje Srpski telegraf! To znači da je predsednik crno-belih Milorad Vučelić (70) pre nekoliko dana, kada se javnosti obratio povodom odlaska trenera Zorana Bate Mirkovića, izneo veliku neistinu saopštivši da se klub iz Humske nalazi "manje od 22.000.000 evra" bankarskim rečnikom u crvenoj zoni.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

- Imamo goruća pitanja koja moramo da rešimo, kao što je monitoring UEFA, koji nas čeka krajem marta. Dug kluba je manji od 22 miliona evra - izjavio je Vučelić, a istina od svega toga je jedino da crno-belima zbog dugova visi Evropa.

ZAJME PARE

Finansijskim problemima ne nazire se kraj jer igračima na današnji nije isplaćeno sedam plata, a treba napomenuti da se samo Zoranu Tošiću duguje preko milion evra. Kada se na to nadoveže činjenica da prvi tim ne zna sa kojim će trenerom dočekati kraj sezone, jasno je da se u Humskoj ne zna ni ko pije ni ko plaća. Mada za sada niko nikog i ne plaća jer novca nema ni za lek.

- Dug Partizana iznosio je pre dvadesetak dana 42 miliona evra. Ta suma se u međuvremenu možda i povećala jer se uprava konstantno zadužuje i pozajmljuje novac - rekao nam je izvor iz Humske nekoliko dana pre nego što će Vučelić izaći u javnost sa sumom od 22 miliona evra.

Interesantno je da je računica Partizanovog predsednika pomalo čudna. U februaru 2018. godine izjavio je da je dug oko 20 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Vučelić

- Dug je bio 15 miliona evra kad je revizor podvukao crtu, ali kad se pojavila naknadna dokumentacija i prikriveni sporovi - preko 20! - rekao je tada Vučelić.

Naš sagovornik kaže da Vučela ni tada nije govorio istinu.

- U februaru 2018. godine, kada je Vučela davao izjavu, dug je bio za oko deset miliona veći od onoga što je on rekao, dakle preko 30 miliona. Sada, godinu dana kasnije, iznosi 42 miliona, a on kaže 22. Čovek svake godine u računanju izgubi negde 10 miliona evra!

ILIĆ I REVIZORI

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Saša Ilić

U međuvremenu Partizan nije prihodovao ozbiljan novac od transfera, godišnji budžet za plate prevazišao je granice mogućeg (preko 11 miliona evra), a nije bilo ni injekcije od UEFA jer crno-beli nisu izborili plasman u Ligu Evrope. Uprošćeno: crno-beli su trošili novac koji nisu imali i dug je rastao poput kvasca.

Zbog toga je situacija takva da ni legendarni kapiten Saša Ilić (41) ne veruje Vučelinim rečima i ne želi da seda u fotelju sportskog direktora, koja ga čeka već najmanje godinu dana. Miljenik "Grobara" zatražio je da u klub najpre uđe revizorska kuća koja će proceniti realnu finansijsku situaciju i obelodaniti koliko zaista Partizan duguje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading