"Kad stavimo delove leševa u naša usta, postajemo nevidljivi"

Autor: Republika

Razonoda

13.04.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici bizarnog filipinskog kulta veruju da im delovi tela ljudskih leševa daju nadljudske moći. Priznali su da plaćaju pljačkašima grobova da im donesu posmrtne ostatke.

RepublikaFoto: youtube.com/Caters Clips
Oreta tvrdi da su u njegovom kultu ljudi otporni na udare mačetom

Angelito 'Rambo' Oreta, duhovni vođa filipinskog kulta Haring Bakal, odnosno Željezni kralj.

Kult  na Filipinima je nedavno priznao da pljačkaju grobove kako bi se domogli ljudskih delova tela, tvrdeći da će im posmrtni ostaci dati supermoći, te učiniti nevidljivima ako ih budu držali u ustima. Plaćaju pljačkašima grobova da im nabavljaju delove tela koje onda koriste u svojim jezivim ceremonijama, piše Daily Mail.

"Ponekad moraš da ih staviš u usta"

 Angelito "Rambo" Oreta, duhovni vođa filipinskog kulta Haring Bakal objasnio je da sledbenici kulta delove ljudskih ostataka nose oko pojasa ili stavljaju u usta jer će ih to sakriti od tuđih pogleda.

Oreta, koji svoju "amajliju" nosi danju i noću,  tvrdi da im njihove bizarne amajlije daju dodatnu moć kada se bore protiv neprijatelja.

- Ponekad moraš da ih staviš u usta jer to te čini nevidljivim za poglede tvojih neprijatelja. U svakom slučaju, oni neće primetiti tvoju prisutnost - tvrdi on.

Otporni na udarce mačetom

Ova grupa oformljena je u sedamdesetim godinama u borbi protiv muslimanskog ustanka. Širili su mitove o svojim neustrašivim borcima koji su ulazili u u borbe prsa o prsa s naoružanim trupama vojnika. Danas im je glavno sedište na Filipinima, zemlji koju naseljava pretežno katoličko stanovništvo.

Kult navodno ima oko stotinak sledbenika među kojima su policajci i profesionalni vojnici koji su se priključili skupu radi povećanja vlastite sigurnosti, bez obzira na to što je ova grupa proglašena kultom.

Pre nekoliko meseci, u novinama su osvanuli izveštaji kako kult obećava svojim sledbenicima nadljudske moći, a vesti su popraćene video snimcima u kojima Oreta zamahuje na sledbenika kulta mačetom, ali ne uspeva da ga povredi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading