Životinje, krv, meso...Ovo su NAJJEZIVIJE PADAVINE SA NEBA!

Autor:

Razonoda

21.03.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kišobrani će vas zaštititi od kiše ili snega, ali šta je sa tuševima guštera, krvi i sirovog misterioznog mesa?

RepublikaFoto: twitter.com/westernpire
Jezive padavine se poigrale sa svetom

Zamrznute iguane

Stanovnici Floride u čudu su se okretali gradom kada ih je zadesila misteriozna "padavina". Naime, u januaru ove godine, sa neba su počeli da padaju "smrznuti gušteri".

- Kada temperatura naglo padne, iguane više ne mogu da se "drže" za drveća, a od hladnoće se paralizuju - objasnio je ovu pojavu Ron Magil, direktor za životnu sredinu.

Kada temperatura ponovo naraste, iguane se "otkrave" i nastavljaju da žive.

Kiša riba

Riba doslovno pada sa neba. U stvari, primorski gradovi širom sveta od Kalifornije, Engleske do Indije svi su videli svoje verzije ribljeg fenomena - pa šta se dešava?

Posejdonov gnev u stranu, jedno moguće objašnjenje (iako ima nekoliko teorija) jeste da ove ribe padaju na osnovu vremenskih događaja - tornada koji dotiču vodu. Ponekad, kada kružni vetrovi sisaju vodu iz jezera ili okeana, podižu ih sa skrivenim ribama (i drugim vodenim životom) sa njima. Vetrovi prenose ribe u unutrašnjost, a zatim ih na kraju spuste na zemlju sa svim ostatkom vode.

RepublikaFoto: pixabay.com

Biblijski fenomen - žablje kiše

1873. godine prvi put se dogodio ovaj fenomen. Naime, ljudi su prisustvovali padu žaba sa neba. To se dogodilo nakon lošeg i vetrovitog vremena. Stoga naučnici pretpostavljaju da, ako jaki vetrovi mogu da prevrnu auto, verovatno sa obližnje možvare "donese" i žabice.

Sirovo meso

Amerika je 1876. godine bila očevidac kiše od sirovog mesa. Izgledalo je kao "pahuljice govedine". Međutim, mnogi su smatrali da je reč o drugom mesu, ili čak ribi. Analitičari smatraju da nije reč o mesu, već o određenim bakterijama koje mogu da nastanu ukoliko se napravi "žele" od prljave kiše. U svakom slučaju, ostaje misterija, i to odvratna.

Krvava kiša

Ponekad je najlakše kriviti misterioznu vremensku pojavu. Tako su i u Španiji 2014. godine za čudnu pojavu u fontani okrivili "krvavu kišu". Stvar je, naime, mnogo jednostavnija. Reč je o običnoj kiši koja je u dotičnoj fontani došla u dodir sa slatkovodnim gljivama (koje "pod stresom" ispuštaju crveni pigment), i tako obojile vodu u krvavo crveno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading