MISTERIJA GROBNICE U EGIPTU ĆE KONAČNO BITI REŠENA!

Autor: Republika

Razonoda

22.01.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misterija groba supruge jednog od najpoznatijih vladara drevnog Egipta na korak je bliže rasvetljavanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Egiptolozi su u Dolini kraljeva otkrili grobnicu za koju veruju da pripada Ankesenamon, supruzi Tutankamona. Ako se pretpostavka pokaže tačnom, to bi moglo da pomogne u razotkrivanju sudbine supruge dečaka kralja, koja je iznenada nestala iz istorijskih zapisa nakon njenog drugog braka, piše Dejli mejl. 

Otkrili grobnicu, ali ne znaju čija je 

Veruje se da je ova devojka imala tragičan i kratak život tokom kog se udala za svog oca, svog dedu, a zatim i svog polubrata Tutankamona. Arheolozi su počeli s iskopavanjem područja oko grobnice za koju veruju da sadrži njeno telo. 


Početak iskopavanja objavio je poznati egiptolog i bivši egipatski ministar za antikvitete i baštinu Zahi Havaz. On je otkrio navodnu grobnicu u blizini grobnice faraona Aja u julu 2017. 

Lokacija se nalazi u Dolini majmuna, unutar područja Doline kraljeva. 

- Sigurni smo da je na tom području skrivena grobnica, ali još ne znamo kome pripada - rekao je Havaz letos nakon otkrića grobnice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading