JA SAM TE RODILA, JA ĆU I DA TE TUŽIM: Majka traži od sina MILION dolara za odgajanje i školovanje!

Autor:

Razonoda

05.01.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni sud u Tajvanu doneo je odluku da jedan muškarac svojoj majci isplati milion dolara za odgajanje i finansiranje njegovog školovanja za stomatologa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Majka, koja je navela samo prezime, Luo, potpisala je sa svojim sinom 1997. godina, kada je on imao svega 20 godina, ugovor u kome stoji da će joj sin davati 60 odsto svoje zarade nakon zaposlenja. 

Nakon nekoliko godina odbijanja da joj ispati dogovoreni deo, Luo je rešila da ga tuži. 

Kako prenosi B92 on je smatrao pogrešnim zahtevanje isplate za odgajanje deteta, ali je sud ugovor označio validnim. Sud je presudio da stomatolog svojoj majci mora da isplati sav iznos uz kamatu. 

Luo je nakon razvoda sa mužem odgajila dva sina i tvrdi da je potrošila stotine hiljada dolara kako bi svojim sinovima omogućila školovanje, ali ju je brinulo da neće želeti da se staraju o njoj u poznim godinama. 

 


Nakon toga, napravila je ugovor sa obojicom sinova da joj daju deo zarade kao otplatu za školarinu, koju je ona finansirala, u iznosu od 1.7 miliona dolara. 

Stariji sin postigao je dogovor sa njom prepravivši ugovor na manju sumu, dok je mlađi sin Ču tvrdio da je bio jako mlad kada je potpisao ugovor koji ne bi trebalo da bude validan. 

Ču je takođe naveo da je radio u ordinaciji svoje majke godinama nakon diplomiranja i da joj je na taj način pomogao da zaradi mnogo više od sume koju traži da mu plati. 

Sud međutim smatra da je ugovor validan jer je Ču dokument potpisao kao punoletna osoba, bez ikakvog pritiska. 

Prema tajvanskom zakonu, odrasle osobe su dužne da brinu o roditeljima u kasnijim godinama, s tim što roditelji nemaju praksu da tuže svoju decu ukoliko se to ne dogodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading