Nova ideja kako da se održi socijalna distanca?! Evo kakve veze imaju korona i kišobran, bar u Indiji!

Autor: Republika

Razonoda

28.04.2020

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo u južnoj indijskoj državi Kerala deli 10.000 kišobrana meštanima kako bi im pomogli da održe socijalnu distancu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nadamo se da će se oblaci Covid-19 brzo raščistiti, ali tokom leta i nadolazećih kišnih dana održaćemo socijalnu distancu tako što ćemo otvoriti kišobrane - rekao je seoski zvaničnik.

Ideja je da ljudi jedni pored drugih stoje držeći kišobrane kako bi održali socijalnu distancu od najmanje jednog metra. Pored kišobrana, svaki meštanin će dobiti po dve maske. Grupe žena iz okoline sašiće 100.000 maski u okviru inicijative koju je pokrenula Kerala kako bi osnažila žene.

Država je koristila nekoliko inovativnih mera kako bi pomogla u suzbijanju širenja koronavirusa i praćenja zaraženih.

Tako su ranije ovog meseca postavljeni i kiosci u okrugu u Kerali kako bi se olakšalo prikupljanje uzoraka, a u bolnici se koristi robot za distribuciju lekova i hrane pacijentima u izolacionim odeljenjima kako bi se smanjio kontakt sa ljudima.

Kerala je prva država u Indiji koja je prijavila slučajeve koronavirusa. Država trenutno ima 458 slučajeva koronavirusa, uključujući četiri smrtna slučaja.

U Indiji ima ukupno 27.892 slučaja koronavirusa, uključujući 872 smrtna slučaja, saopštilo je indijsko Ministarstvo zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading