Obama o deportaciji imigranata: Pogrešna i okrutna odluka Trampa

Autor: Tanjug

Svet

05.09.2017

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Barak Obama kritikovao je odluku svog naslednika Donalda Trampa o ukidanju programa koji štiti više stotina hiljada mladih imigranata bez dokumenata od deportacije, nazivajući je "pogrešnom", "poražavajućom" i "okrutnom".

RepublikaFoto: youtube.com/BarackObamadotcom
Oštro kritikovao naslednika u Beloj kući: Barak Obama

- Targetirati te mlade ljude je pogrešno, jer oni nisu učinili ništa loše. To je poražavajuće, jer oni žele da pokrenu novi biznis, uposle naše laboratorije, služe u našoj vojsci i da doprinesu zemlji koju volimo. To je okrutno - napisao je Obama na Fejsbuku, a prenosi agencija Frans pres.

- Šta ako se ispostavi da je profesor našeg deteta ili naš dobar sused "dreamer" (sanjar - kako se nazivaju ljudi ilegalno dovedeni u SAD dok su bili deca). Gde bi trebalo da ih pošaljemo? U zemlju koju ne poznaju i gde se priča jezik koji možda ne govore? - napisao je Obama.

On je naveo da je Trampova odluka politička, i apelovao je na Kongres da zaštiti mlade ljude i budućnost SAD.


Tramp je ranije izjavio da američki radnici moraju biti na prvom mestu, nakon što je ministar pravde DŽef Šešns objavio odluku kojom je okončan program koji štiti od deportacije ljude ilegalno dovedene u SAD dok su bili deca.

On je, najavljujući ovaj čin, rekao da će Kongresu dati šest meseci da odluči o alternativi.

Sudbina onih koji imaju takav status neće se menjati do 5. marta 2018, a administracija je odredila taj šestomesečni rok kako bi Kongres mogao doneti zakon o tome.

Programom DACA, koji je prihvatio bivši američki predsednik Barak Obama, omogućeno je privremeno odlaganje deportacije za skoro 800.000 kvalifikovanih kandidata, tako što su im izdate radne dozvole na dve godine sa mogućnošću produženja važenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading