KAO SAV NORMALAN SVET: Novi meksički predsednik otišao u običnom automobilu na sastanak

Autor: Tanjug

Svet

03.07.2018

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador otišao je na jedan od najvažnijih sastanaka u običnom automobilu, spuštenih prozora i bez vidljivih bezbednosnih obeležja, označivši tako početak novog opuštenog stila liderstva, zbog kojeg su neki zabrinuti za bezbednost predsednika u toj nasiljem opterećenoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Samo opušteno: Manuel Lopes Obrador 

Umesto policijske pretnje, oko pet kamermana na motociklima okružilo je vozilo meksičkog predsednika na njegovom putu na sastanak sa odlazećim predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom u Nacionalnoj palati u srcu Meksiko Sitija. 

Jedan televizijski novinar na motociklu čak je uspeo da uradi kratak intervju sa Lopes Obradorom kroz otvoreni prozor na vratima predsednikovog automobila. 

"Narod će me zaštititi", rekao je Lopes Obrador novinarima, upitan da prokomentariše nedostatak bezbednosnih mera. 

On je novinarima predložio da mu "čuvaju leđa", ali se u šali požalio da su ga nekoliko puta "dokačili" kamerama.


- Nemojte me smrskati - rekao je predsednik novinarima. 

Lopes Obrador sastao se s Penjom Nijetom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra, a u nadi da će osigurati mirnu tranziciju vlasti, nakon žustre i polarizujuće kampanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading