RUSI PROVALILI PAKLENI PLAN BRITANACA: Moskva sumnja u autentičnost saopštenja Julije Skripalj

Autor: Tanjug

Svet

11.04.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska ambasada u Londonu navodi da sumnja u autentičnost saopštenja koje je Skotland jard u sredu uveče izdao u ime ćerke bivšeg kontrašpijuna Julije Skripalj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Kao i ranije, želimo da budemo sigurni da je to zaista Julijino saopštenje. Gajimo velike sumnje s tim u vezi. Tekst je očigledno formulisan tako da potkrepi zvanična saopštenja britanskih vlasti i istovremeno da isključi Julijine moguće kontakte sa spoljnim svetom, to jest sa konzulima, novinarima, rođacima - saopštila je Ambasada, prenosi Tass. 

Julija Skripalj (33), koja je prošlog meseca zajedno sa ocem otrovana u Britaniji, saopštila je da ne želi ponuđene usluge ruske ambasade u Londonu, a to saopštenje je, u njeno ime, izdala britanska policija. 

Julija Skripalj je u saopštenju navela da je njen otac i dalje ozbiljno bolestan, a da ona još oseća posledice napada nervnim gasom, preneo je Rojters. 

- Imam pristupa prijateljima i porodici i znam da su mi moji kontakti u ruskoj ambasadi ljubazno ponudili pomoć na bilo koji način. Za sada, ne želim da koristim njihove usluge, ali ako se predomislim, znam koga treba da kontaktiram - navela je Julija Skripalj. 

Ona je rekla i da je u bolnici u engleskom gradu Solzberiju, iz koje je u ponedeljak otpuštena, "lečena sa očitom kliničkom stručnošću i izuzetnom ljubaznošću". 


Napomenula je da još nije dovoljno jaka da bi medijima mogla da da izjavu i navela da se komentari njene rođake ruskim medijima ne mogu smatrati njenim niti komentarima njenog oca. 

- Zahvaljujujem rođaki Viktoriji što brine za nas, ali je molim da me ne posećuje i da ne pokušava da me kontaktira, za sada - navodi se u saopštenju Julike Skripalj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading