NOVI NAPAD U RUSIJI, OPSADNO STANJE NA ULICAMA: Otvorena vatra na policijski odred, ima mrtvih! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.04.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike policijske snage su na licu mesta, a objavljen je i identitet napadača

NOVI NAPAD U RUSIJI, OPSADNO STANJE NA ULICAMA: Otvorena vatra na policijski odred, ima mrtvih! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nepoznata osoba napala je policijsku jedinicu u Karačajevsku, dve osobe su poginule, dok je jedna povređena, javila je centrala Istražnog komiteta Karačajevsko-čerkeske Republike na Telegram kanalu.

 - Okrivljeni je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u policajce, nakon čega im je ukrao službeno oružje i municiju - navodi se u saopštenju.

 

 

Dva policajca su preminula na licu mesta, dok je treći u teškom stanju prebačen u bolnicu, prenose RIA Novosti.

Baza je objavila fotografije osumnjičenih i navela njihova imena: Ruslan Semenov i Marat Bitdajev. Prema kanalu, napadači se možda kriju u srebrnom "Grantu" ili beloj "Priori".

Istražitelji su pokrenuli krivični postupak po članu "Zadiranje u život službenika reda", "Nezakonito nošenje i skladištenje oružja" i "Krađa oružja i municije", prenosi Arbat Media.

Foto: Tanjug/AP

 

FSB Rusije

Sada se utvrđuju sve okolnosti zločina i traga za napadačem. U Rusiji je uveden plan "Sirena".

Podsetimo, u napadu izvršenom u dvorani Krokus u martu mesecu, jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije, ubijeno je 133 ljudi.

Akcija naoružane grupe je bila dobro pripremljena i osmišljena kako bi broj žrtava bio što veći.

Prema izveštaju, mnoga tela pronađena na mestu nesreće ne mogu brzo biti identifikovana - teško su oštećena od vatre i ruševina srušenih spratova i krovova. U mnogim slučajevima, reč je samo o delu tela. Zbog toga trenutno ne postoji jasno saznanje o konačnom broju žrtava, navedeno je u Telegram kanalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading