IZRAELSKI RATNI KABINET BEZ ODGOVORA NA NAPAD IRANA: Vojska dobila specijalan zadatak, oglasio se visoki američki zvaničnik

Autor:

Svet

14.04.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski zvaničnik rekao je za CNN da Izrael odlučan da odgovori.

IZRAELSKI RATNI KABINET BEZ ODGOVORA NA NAPAD IRANA: Vojska dobila specijalan zadatak, oglasio se visoki američki zvaničnik

Foto: Tanjug/AP

Višesatni sastanak izraelskog Ratnog kabineta završen je u nedelju uveče bez odluke o tome kako će Izrael odgovoriti na napad Irana.

Izraelski zvaničnik rekao je za CNN da Izrael odlučan da odgovori, ali da tek treba da odluči o vremenu i obimu. Zvaničnik je rekao da je izraelska vojska dobila zadatak da smisli dodatne opcije za odgovor.

Visoki zvaničnik Bajdenove administracije rekao je novinarima da je jedan izraelski zvaničnik rekao SAD da Izrael ne želi značajno da eskalira obračun sa Iranom.

- Mislim da nam je Izrael jasno stavio do znanja da ne traži značajnu eskalaciju sa Iranom. To nije ono što traže. Traže da se zaštite i brane - rekao je visoki zvaničnik administracije.

Podsetimo, Iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski Konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

Izraelske vazduhoplovne snage raketirale su 1. aprila zgradu iranskog Generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije, Damasku, a prema navodima IRGC ubijeno je sedam visokih oficira. Među njima su Mohamed Reza Zahedi, koji je bio komandant snaga Kuds u Siriji i Libanu, i njegov zamenik, Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading