"PAŽLJIVO PRATIMO RAZVOJ DOGAĐAJA" NATO osudio iranski napad na Izrael

Autor:

Svet

14.04.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku.

"PAŽLJIVO PRATIMO RAZVOJ DOGAĐAJA" NATO osudio iranski napad na Izrael

Foto: Printskrin/youtube

NATO je danas osudio napad Irana na Izrael i pozvao je na uzdržanost u regionu Bliskog istoka.

Portparol NATO, Fara Daklala, napisala je na platformi X da je od vitalnog značaja da sukob na Bliskom istoku ne izmakne kontroli.  

- Osuđujemo napad Irana preko noći, pozivamo na uzdržanost i pažljivo pratimo razvoj događaja - navela je Daklala.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku, 1. aprila, u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu, Mohamed Reza Zahedi, njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Podsetimo, Iran je izazvao međunarodnu osudu nakon što je lansirao seriju balističkih raketa u pravcu Izraela. Evropska unija je najoštrije osudila ovaj napad, a visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj, istakao je da je ovo "eskalcija bez presedana" i ozbiljna pretnja regionalnoj stabilnosti.

Iransko lansiranje stotina dronova ka Izraelu predstavlja nezapamćenu akciju koja pokazuje spremnost Irana da koristi svoje vojne resurse kao odmazdu za napade na svoje predstavnike u inostranstvu.

Napetosti između Irana i Izraela predstavljaju ozbiljnu pretnju za regionalnu stabilnost i zahtevaju hitnu reakciju međunarodne zajednice. Situacija ostaje napeta, a budućnost ovog sukoba ostaje neizvesna u svetlu novih dešavanja na Bliskom istoku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading