ŠOK ZA RUSE: Jurišni helikopter Mi-24 se srušio kod obale Krima

Autor:

Svet

10.04.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preliminarni uzrok pada je kvar helikoptera

ŠOK ZA RUSE: Jurišni helikopter Mi-24 se srušio kod obale Krima

Foto: shutterstock,

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se danas oko 06.00 časova po moskovskom vremenu srušio jurišni helikopter Mi-24 tokom redovnog leta iznad Crnog mora u blizini zapadne obale Krima.

Preliminarni uzrok pada je kvar helikoptera, navodi se u saopštenju, preneo je Interfaks.

Ministarstvo je navelo da je služba traganja i spasavanja na mestu nesreće.

Transportno-borbeni helikopter Mi-24 "Krokodil" je projektovan za povećanje vatrene moći i mobilnosti kopnenih jedinica. Serijski se proizvodi od 1971. godine.

Mi-24 je izvezen u više od 30 zemalja i još je jedan od najčešćih jurišnih helikoptera u svetu.

Kad smo kod Rusije, obilan priliv vode iz reke Ural stigao je do ruskog grada Orenburga, nakon što je grad Orsk prethodno bio pogođen poplavom, rekao je za ruski Prvi kanal šef pres službe Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Orenburške oblasti Aleksandar Sitnikov.

Kako je saopštio gradonačelnik Orenburga Sergej Salmin, od 12 časova po lokalnom vremenu, nivo vode u reci Ural bio je na nivou od 996 centimetara, dok se kritičnim smatra nivo od 930 centimetara.

''Sada Orenburg prima isti talas koji je nedavno preplavio Orsk, ali zbog geografskih karakteristika, zbog položaja nizina, visina, vodenih površina u blizini Orenburga, ovo, naravno, neće biti tako katastrofalna poplava, ali će biti veoma ozbiljno“, upozorio je Sitnikov.

Prema njegovim rečima, u resoru očekuju da će ''biti mnogo posla'', prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading