PRVI POGLED: Novčanice sa likom britanskog kralja Čarlsa III oduševile javnost!

Autor:

Svet

09.04.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski monarh dobija svoje marke i novčanice

PRVI POGLED: Novčanice sa likom britanskog kralja Čarlsa III oduševile javnost!

Foto: Tanjug/AP


Britanija je dobila nove marke sa likom svog monarha, Čarlsa III, koje su prvi put puštene u opticaj 4. aprila 2023. godine. Ova promena označava važan trenutak u istoriji britanske poštanske službe, jer su prve marke sa likom monarha uvedene upravo u ovoj godini.

Novčanice sa likom kralja Čarlsa III

Pored novih marki, britanski kralj Čarls III dobio je i svoje lik na novčanicama koje su predstavljene u utorak, 9. aprila 2023. godine. Novčanice će biti puštene u opticaj tek u junu 2024. godine, ali već sada izazivaju veliku pažnju javnosti.

Ove novčanice su rezultat truda i rada Banke Engleske, a predstavljaju značajan korak ka modernizaciji britanskog novčanog sistema.



Reakcije javnosti na novitete

Ova promena u britanskom novčarstvu izazvala je različite reakcije javnosti. Dok su neki izrazili oduševljenje novim markama i novčanicama, drugi su skeptični u vezi sa ovim promenama. Ipak, jedno je sigurno - ova promena će ostaviti dubok trag u istoriji britanske valute.

Utisak na kolekcionare

Naravno, ove promene imaju poseban uticaj na kolekcionare. S obzirom na to da su ove marke i novčanice prve sa likom kralja Čarlsa III, one će sigurno postati predmet interesovanja kolekcionara novčanica i marki širom sveta.

Očekuje se da će ovi noviteti postati pravi dragulj u kolekcijama ljubitelja filatelije i numizmatike, te da će imati posebno visoku vrednost u budućnosti.


Uvođenje novih marki i novčanica sa likom britanskog monarha Čarlsa III predstavlja značajan korak ka modernizaciji i unapređenju britanskog novčanog sistema. Ove promene ne samo da će uticati na svakodnevni život građana, već će imati i poseban značaj u svetu kolekcionarstva. Sve u svemu, ovo je važan trenutak u istoriji Britanije koji će ostaviti dubok trag u godinama koje dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading