Putin optužuje SAD za regrutovanje kriminalaca iz Kolumbije i Meksika da se bore za Ukrajinu!

Autor:

Svet

09.04.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski špijuni tvrde da SAD planira regrutaciju kriminalaca iz kartela kako bi se borili za Ukrajinu

Putin optužuje SAD za regrutovanje kriminalaca iz Kolumbije i Meksika da se bore za Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP/Efrem Lukatsky/Mikhail Klimentyev


Ruski predsednik Vladimir Putin i njegovi špijuni su izneli divlju teoriju optužujući SAD da smišljaju regrutovanje kriminalaca iz kolumbijskih kartela kako bi se borili za Ukrajinu. Prema bizarinim tvrdnjama ruske obaveštajne službe, SAD navodno planira da pojača ukrajinsku frontu sa zatvorenicima koji se trenutno nalaze u Severnoj Americi. Prema njihovim tvrdnjama, ova grupa će se sastojati od stotina meksičkih i kolumbijskih zatvorenika koje Rusija naziva "multinacionalnim ološem".

Ruski "master plan"

Ruski špijuni tvrde da su dobili tajne podatke o "master planu" SAD-a i nazvali su ga "beznadežnim pokušajem da se promeni tok događaja u Ukrajini". Prema njihovim tvrdnjama, američki zatvori su prepuni nemilosrdnih članova meksičkih i kolumbijskih kartela, od hladnokrvnih ubica do vođa kartela.

Reakcija i osporavanje tvrdnji

Iako su ove bizarne ruske tvrdnje još uvek nepotvrđene, mnogi su ih odbacili kao potpune laži. Agencija TASS je prenela informacije koje su dobili od press službe Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije.

Sumnjive regrutacije i planovi

Ruska obaveštajna služba tvrdi da su izabrani zatvorenici trebali biti poslati na "poslovno putovanje" u Ukrajinu pod obećanjem pomilovanja i povratka kući, ali je istovremeno tvrdila da je očekivala da se oni nikada ne bi vratili. Takođe tvrde da bi prva "grupa nasilnika" trebala stići u Ukrajinu tokom leta, što bi moglo dovesti do pojačanih operacija SAD-a ako sve prođe kako treba.

Ruski regrutni metod i kontraverze

Rusija se i sama povezuje sa regrutovanjem zatvorenika za borbu u ratu. Prema izveštajima, više od 100.000 ruskih zatvorenika je poslato u smrtonosne ratne zone, uključujući masovne ubice, silovatelje i trgovce drogom. Olga Romanova, direktorka organizacije "Rusija Iza Rešetaka" za ljudska prava, opisala je ruske metode pronalaženja "topovskog mesa" u zatvorima kao "mučenje".

Ukrajinske optužbe i tvrdnje

Ukrajina takođe tvrdi da su ruske žene pronađene mrtve na frontu, obučene da budu ruski borci, i da se sve češće pronalaze njihova tela u rovovima. Ukrajina tvrdi da su ženski zatvorenici regrutovani iz zatvora i obučavani za upotrebu preciznog oružja, te da sada umiru boreći se u ilegalnom ratu Putina usred ruske invazije.

Ovaj krajnje neobičan scenario baca svetlo na sukob između Rusije i Ukrajine, sa obe strane optužbi za regrutaciju zatvorenika za vojne akcije. Dok su ove tvrdnje izuzetno kontroverzne, one dodatno komplikuju već napetu situaciju u regionu.

(The Sun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading