OVA EVROPSKA DRŽAVA DOBILA JE NAJMLAĐEG PREMIJERA IKADA: Vodiće zemlju sa samo 37 godina

Autor:

Svet

09.04.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučajno ili ne, tek cene nekretnina u zemlji porasle su za 6,5 odsto u poslednjem kvartalu otkako je postalo očigledno da će on predvoditi vladu

OVA EVROPSKA DRŽAVA DOBILA JE NAJMLAĐEG PREMIJERA IKADA: Vodiće zemlju sa samo 37 godina

Foto: youtube.com/sky news

Predsednik liberalno-konzervativne irske partije Fajn Gael, Sajmon Heris, izabran je danas za premijera Republike Irske, nakon što je njegov partijski kolega Leo Varadkar prethodno podneo ostavku na tu funkciju.

Heris je tako postao najmlađi premijer u istoriji Irske, sa samo 37 godina.

Očekuje se da Heris izvrši rekonstrukciju vlade, i da će nova vlada raditi na problemu stambene krize, poskupljenja nekretnina, malim privrednicima i drugo.

Haris je izabran za člana irskog parlamenta sa samo 24 godine, i postao član vlade pre 30. godine.

Cene nekretnina u Irskoj porasle su za 6,5 odsto u poslednjem kvartalu, što je najbrža stopa rasta od 2022. godine.

Inače, irska policija nedavno je izvela akciju koja je rezultirala hapšenjem deset osumnjičenih članova međunarodne logističke operacije krijumčarenja droge.

Prema informacijama iz medija, osumnjičeni su pokušali da bace skoro dve tone kokaina, čija se vrednost procenjuje na čak milijardu evra, u more u opštini Kork.

Među uhapšenima se nalaze muškarci različitih starosnih dobi i državljanstava, uključujući šest državljana Španije, dva Holandije i dva državljana Srbije.

Zanimljivo je da je jedan od osumnjičenih muškaraca iz Holandije povezan sa narko-bandom u Evropi, dok se za jednog veruje da ima iransko poreklo ili neku vrstu veze sa tom državom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading