SVAKA ČAST! Kako je ovaj 27-godišnjak postao prva osoba koja je pretrčala celu Afriku?

Autor:

Svet

07.04.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maraton kroz 16 afričkih zemalja: Ras Kuk postao prva osoba koja je pretrčala ceo afrički kontinent

SVAKA ČAST! Kako je ovaj 27-godišnjak postao prva osoba koja je pretrčala celu Afriku?

Foto: printskrin


Britanski maratonac Ras Kuk danas je završio svoju neverovatnu trku kroz 16 afričkih zemalja, stigavši u Tunis nakon 352 dana. Ovaj 27-godišnjak postao je prva osoba koja je pretrčala ceo afrički kontinent, ostvarivši impresivnu misiju koju je započeo prošlog aprila u Južnoj Africi.

Trka kroz više od 16.000 kilometara

Ras Kuk je tokom svoje epohalne avanture pretrčao više od 16.000 kilometara, prateći zapadnu obalu afričkog kontinenta. Trka je obuhvatala zemlje poput Namibije, Angole, Demokratske Republike Kongo, Republike Kongo, Kameruna, Nigerije, Benina, Toga, Gane, Obale Slonovače, Gvineje, Senegala, Mauritanije i Alžira, pre nego što je konačno stigao u Tunis.

Humanitarna misija

Osim što je postigao neverovatan sportski poduhvat, Kuk je tokom svog poduhvata uspeo da prikupi više od pola miliona evra za humanitarne svrhe. Ova velikodušna inicijativa privukla je pažnju i podršku širom sveta, dok je Kukov trud inspirisao ljude da se uključe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svoj uspeh Kuk je podelio na platformi X, gde je objavio da je njegova misija uspešno završena i da je postao prva osoba koja je pretrčala celu Afriku. Ovo dostignuće će sigurno ostati upamćeno kao jedan od najznačajnijih sportskih poduhvata u novijoj istoriji.

Ras Kuk je svojom upornošću, hrabrošću i predanošću postao inspiracija za mnoge ljude širom sveta, dok je istovremeno ostvario značajan doprinos humanitarnom radu. Njegova priča će sigurno inspirisati mnoge da sanjaju velike snove i da se hrabro upuste u ostvarenje svojih ciljeva, ma koliko oni izgledali neostvarivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading