ILON MASK OTKRIVA: Evo kada će se završiti ljudska civilizacija!

Autor:

Svet

06.04.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Civilizacija će trajati još samo nekoliko stotina godina ako čovečanstvo ne postane međuplanetarno

ILON MASK OTKRIVA:  Evo kada će se završiti ljudska civilizacija!

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet


Američki preduzetnik Ilon Mask izneo je danas zabrinjavajuću prognozu o trajanju ljudske civilizacije, ističući da je neophodno da čovečanstvo postane međuplanetarno kako bi opstalo. Prema Maskovim rečima, ukoliko ljudi ne postanu međuplanetarni, postoji realna opasnost da civilizacija nestane za svega nekoliko stotina godina.

- Ako postanemo međuplanetarni, a zatim međuzvezdani, naša civilizacija će trajati milionima godina. Ako ne, onda verovatno samo nekoliko stotina godina - napisao je Mask na platformi X, odgovarajući na pitanje novinara i futurologa Eda Krasenštajna kada će doći kraj ljudske civilizacije.



Međuplanetarno i međuzvezdano putovanje kao ključ opstanka

Mask je naglasio da je ključ opstanka ljudske vrste u postizanju sposobnosti za međuplanetarno putovanje, te čak i međuzvezdano putovanje. On ističe da bi, ukoliko postanemo međuplanetarni i međuzvezdani, naša civilizacija imala potencijal da traje milionima godina. Ova vizija budućnosti postavlja ambiciozne ciljeve za čovečanstvo i ističe značaj istraživanja i kolonizacije drugih planeta.

Tehnološki napredak i useljivost Marsa

Mask je takođe istakao da je neophodno održati sadašnji tehnološki nivo sve dok Mars ne postane potpuno useljiv. Prema njegovom mišljenju, ovo bi se moglo dogoditi u roku od 20 godina. Ova tvrdnja ukazuje na značajan napredak u istraživanju Marsa i razvoju tehnologije potrebne za uspostavljanje stalne ljudske prisutnosti na ovoj planeti.

Demografski kolaps kao veliki izazov

Jedan od ključnih problema koji Mask vidi kao pretnju ljudima na Zemlji jeste demografski kolaps. Ova zabrinutost ukazuje na važnost održavanja ravnoteže između rasta populacije i resursa planete, te potrebu za rešavanjem pitanja održivosti našeg načina života.

Ilon Maskov izveštaj o budućnosti ljudske civilizacije postavlja važna pitanja o našoj ulozi u svemiru i potrebi za globalnom saradnjom kako bismo osigurali dugoročnu opstojnost naše vrste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Доктор

07.04.2024 04:26

Директор Свемира...

Miki

07.04.2024 09:03

Samo odabrani biće među- planetarna i zvezdana populacija. Ostali će se ciljano svesti na taj broj, kao nepotrebni višak za produžetak ljudske rase koja će biti neki naučni hibrid.