ZEMLJOTRES U NJUJORKU PREKINUO SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI O GAZI! Pogledajte kako reaguju delegati dok se sve trese oko njih! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne službe u Njujorku su saopštile da za sada nemaju podatke o eventualnoj šteti nakon najjačeg zemljotresa koji je pogodio ovaj grad od 1983. godine.

ZEMLJOTRES U NJUJORKU PREKINUO SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI O GAZI! Pogledajte kako reaguju delegati dok se sve trese oko njih! (VIDEO)

Foto: Printscreen/videoplus.rs

Severoistočni deo Sjedinjenih Američkih Država danas je pogodio zemljotres jačine 4,8 stepena po Rihteru, sa epicentrom u Nju Džersiju. To je izazvalo paniku i nesigurnost među stanovnicima pogođenih područja.

 

 

Zemljotres je uzrokovao i privremeni prekid sednice Saveta bezbednosti UN o Gazi, koja se održavala u Njujorku.

Ova nepredviđena situacija izazvala je pažnju i zabrinutost među delegatima i predstavnicima međunarodne zajednice.


Na društvenim mrežama su se pojavili snimci koji prikazuju reakcije građana i njihovih ljubimaca tokom zemljotresa. Kućni ljubimci su bili uznemireni i skakali tokom podrhtavanja tla, dok su pojedini građani zabeležili lupanje i padanje slika sa zidova u svojim domovima. Jaka buka koja je pratila zemljotres dodatno je doprinela osećaju nesigurnosti među stanovništvom.
 

Prema informacijama nadležnih službi, potres koji se dogodio moglo je osetiti više od 42 miliona ljudi. Ovo je izazvalo veliku zabrinutost među stanovnicima različitih gradova, uključujući Baltimor, Filadelfiju, Konektikat, kao i mesta udaljena više od 300 kilometara od epicentra, blizu granice država Masačusets i Nju Hemšir.

Vatrogasne službe u Njujorku su saopštile da za sada nemaju podatke o eventualnoj šteti nakon najjačeg zemljotresa koji je pogodio ovaj grad od 1983. godine. U tom periodu, zemljotres je dostigao magnitudu od 5,1 Rihtera, a posledice su bile zabeležene širom grada.
 

 

Interesantno je da je u Njujorku 1995. godine dodata zakonska odredba o bezbednosti od zemljotresa, koja se primenjuje u građevinarstvu. Međutim, većina zgrada u ovom gradu je nikla pre donošenja ove zakonske odredbe, čak milion njih, što ukazuje na značajan izazov kada je reč o osiguravanju bezbednosti građana u slučaju zemljotresa.

Zemljotresi su nepredvidivi i uvek izazivaju zabrinutost među stanovništvom, posebno u područjima gde nisu česti. Nadležne službe prate situaciju i apeluju na građane da ostanu oprezni i pridržavaju se uputstava za postupanje u slučaju zemljotresa.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading