UHAPŠEN SAVETNIK ZELENSKOG! Odavao tajne Rusima, a radio i za Službu bezbednosti Ukrajine

Autor:

Svet

04.04.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Artem Šilo radio je nekoliko stvari u isto vreme

UHAPŠEN SAVETNIK ZELENSKOG! Odavao tajne Rusima, a radio i za Službu bezbednosti Ukrajine

Foto: Profimedia

Volodimir Zelenski

Artem Šilo, bivši savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, uhapšen je po nalogu Vrhovnog antikorupcijskog suda pod optužbom da je bio deo grupe koja je proneverila 94,7 miliona grivni (2,4 miliona dolara).

Kijev post prenosi da su pripadnici ove grupe naplaćivali "Ukržaliznicji" (Ukrajinskoj železnici) transformatore po ceni koja je skoro dvostruko veća od realne.

 

 

Izvori ukrajinskog medija navode da je Šilo uhapšen juče i da mu je određen dvomesečni pritvor uz kauciju od 30 miliona grivni (770.000 dolara).

Navodi se da je Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine (NABU) u utorak na Telegramu objavio da je, zajedno sa Kancelarijom specijalnog tužioca za borbu protiv korupcije (SAPO), razotkrio ovu koruptivnu šemu.

Kijev post navodi da je Šilo, pored toga što je bio savetnik Zelenskog, radio i za Službu bezbednosti Ukrajine.

Navodi se da je Jevhen Černijak, čelnika kompanije "Global spirits", najvećeg holdinga koji se bavi proizvodnjom alkoholnih pića u istočnoj Evropi, proslavio hapšenje Šila, kazavši da je on odobrio neosnovanu krivičnu istragu protiv ove kompanije osumnjičene za finansiranje ruskih trupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading