DA LI JE NATO SPREMAN ZA SUKOB SA NAMA? Rusi progovorili o mogućem velikom ratu i ostavili Evropu bez reči

Autor:

Svet

04.04.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj tvrdi da Rusija nikome nije pretnja, već da samo ne ignoriše potencijalne pretnje njenim interesima

DA LI JE NATO SPREMAN ZA SUKOB SA NAMA? Rusi progovorili o mogućem velikom ratu i ostavili Evropu bez reči

Foto: Shutterstock

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je danas da Rusija nema nameru da uđe u vojni konflikt sa NATO-om ili zemljama članicama Alijanse.

Po ko zna koji put ponovljeni isti stav iznenadio je članice Evropske unije koje su ubeđene da se Vladimir Putin i dalje sprema za veliku invaziju po Starom kontinentu.

"Da li je taj vojni blok spreman za otvoreni konflikt sa Rusijom? Moramo da pitamo članice NATO. U svakom slučaju, nemamo takve namere u vezi sa zemljama članicama saveza", rekao je Gruško u intervjuu za RIA novosti.

Rusija se u prethodnim godinama žalila na prisustvo NATO blizu njenih zapadnih granica, dok savez svoje širenje objašnjava kao "odvraćanje ruske agresije".

Kremlj tvrdi da Rusija nikome nije pretnja, već da samo ne ignoriše potencijalne pretnje njenim interesima.

Danas je drugi dan sastanka ministara spoljnih poslova država članica NATO u Briselu uoči 75. godišnjice tog saveza na kojem su najavljeni razgovori o preuzimanju koordinacije dostave oružja Ukrajini koju za sad vode SAD. Za danas je najavljen i sastanak Saveta NATO-Ukrajina.

Inače, ruski PVO sistemi oborili su tokom noći pet ukrajinskih dronova iznad Belgorodske i Tulske oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Belgorodske (tri bespilotne letelice) i Tulske (dve bespilotne letelice) regiona“, preciziralo je ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Ranije su vlasti Tulske oblasti saopštile da nema žrtava i pričinjene štete u napadu ukrajinskih dronova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading