DRAMA NA NEBU: Ruska vojska ušla DVA KILOMETRA u prostor Poljske! Komšije odmah podigle BORBENE AVIONE

Autor:

Svet

24.03.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos se odigrao u četiri ujutro, evo šta se sada dešava

DRAMA NA NEBU: Ruska vojska ušla DVA KILOMETRA u prostor Poljske! Komšije odmah podigle BORBENE AVIONE

Foto: Tanjug/AP

Rano jutros jedan ruski balistički projektil je uleteo oko dva kilometra u vazdušni prostor Poljske, da bi nastavio svoj let prema cilju u Ukrajini, izjavio je portparol poljske vojske.

"Jedna od ruskih raketa je u 04.23 uletela u naš vazdušni prostor brzinom od skoro 800 kilometara na sat i letela je poljskim nebom oko dva kilometra", izjavio je Jacek Goriševski i potvrdio da je meta ruske balističke rakete bio cilj na teritoriji Ukrajine, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (Ljublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru proveo 39 sekundi.

"Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija", navodi se u Iks objavi oružanih snaga Poljske.

Rusija je danas izvela vazdušne udare na Kijev i region Lavova na zapadu Ukrajine, potvrdili su ukrajinski zvaničnici.

Zbog ruskih napada poljske oružane snage aktivirale su svoje ratno vazduhoplovstvo kako bi se osigurala bezbednost vazdušnog prostora u blizini granice, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na svom Telegram kanalu da je nakon ruskih vazdušnih udara došlo do nekoliko eksplozija, kao i da su ukrajinski PVO sistemu aktivno dejstvovali u odbijanju ruskog napada.

"Ukrajinskim PVO sistemima je uništeno desetak ruskih raketa iznad Kijeva i okoline", izjavio je Sergej Popko, načelnik kijevske vojne administracije.

Prema njegovim rečima "pliminarne informacije ukazuju da nema žrtava ili veće materijalne štete".

"Treće jutro ove nedelje, pred zoru, cela Ukrajina je bila pod vazdušnom uzbunom, a građanima je savetovano da se odu u skloništa", objavila je rano jutros na svom Iks nalogu ambasadorka SAD u Kijevu Bridžit Brink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading