ŠAMAR ZA MAKRONA! Dve evropske zemlje su mu upravo okrenule leđa

Autor:

Svet

27.02.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske uporan je u nameri da ubedi predstavnike drugih zemalja da je Ukrajini potrebna i kopnena pomoć evropskih vojnika

ŠAMAR ZA MAKRONA! Dve evropske zemlje su mu upravo okrenule leđa

Foto: Tanjug/AP

Premijer Poljske Donald Tusk izjavio je danas da ta zemlja ne razmatra o slanju trupa u Ukrajinu.

On je to rekao u Pragu nakon sastanka sa češkim premijerom Petrom Fialom, i dodao da je Poljska spremna da učestvuje u bilo kojoj inicijativi koja će rat u Ukrajini privesti kraju, prenosi Rojters.

Fila je rekao da ni Češka neće poslati vojno pojačanje Ukrajini, kao i da je Poljska spremna da učestvuje u inicijativi Češke da se naoružanje za Ukrajinu obezbdi iz zemalja van EU, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak nakon samita evropskih lidera u Parizu poručio da, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, ne treba "ništa isključiti".

Emanuel Makron je uz italijansku premijerku Đorđu Meloni i nemačkog kancelara Olafa Šolca začetnik ali i pravi kolovođa svih ideja i pritisaka na druge evropske zemlje kada je u pitanju pomoć Ukrajini.

Ova ideja o slanju kopnenih trupa u Ukrajinu koju je lansirao upravo Makron u Parizu, analitičari smatraju da je više njegov unutrašnje-politički manevar prema sopstvenom stanovništvu da rečima iskaže podršku prema Ukrajincima nego što je zaista nešto što je realno.

To kao da su pročitali predstavnici drugih zemalja Evrope, pa su mu redom okretali leđa po ovom pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Laki laki

12.03.2024 10:29

Tri pikavca,koji du nasledili gene od svojih predhodnika fa****a