JEZIVI SNIMCI! RUSIJA U ZORU NAPALA KIJEV - ČUJU SE EKSPLOZIJE, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE: Reagovale NATO članice! (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.03.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi se da su udari na Kijev počeli u pet sati ujutru, a ukrajinska protivvazdušna odbrana dejstvuje u pokušaju da odbije napad.

JEZIVI SNIMCI! RUSIJA U ZORU NAPALA KIJEV - ČUJU SE EKSPLOZIJE, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE: Reagovale NATO članice! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Višestruke eksplozije od jutros odjekuju Kijevom, a u celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost zbog talasa vazdušnih udara koje je pokrenula Rusija.

BBC prenosi da je Poljska aktivirala svoje vazduhoplovne snage kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora nakon što su u ruskim napadima ciljane mete u ukrajinskoj pograničnoj Lavovskoj oblasti.

Navodi se da su udari na Kijev počeli u pet sati ujutru, a ukrajinska protivvazdušna odbrana dejstvuje u pokušaju da odbije napad.

 

 

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su dignuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse.

- Poljske i savezničke letelice su aktivirane. Sve neophodne procedure za osiguravanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora su preduzete i Oružane snage Poljske (RSZ) kontinuirano nadgledaju situaciju - navedeno je u saopštenju.

BBC navodi da su stanovnici Kijeva potražili zaštitu od napada u stanicama metroa.

Serhij Popko, šef kijevske vojne administracije, naveo je da je oko desetak ruskih raketa uništeno nad glavnim gradom Ukrajine i u njegovoj blizini.

- Nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti koja je rezultirala iz ovoh napada - napisao je Popko u objavi na toj društvenoj mreži.

 

 

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, naveo je na Telegramu da je jedna od raketa pala u šumu blizu prestonice.

Vatrogasci i spasilačke ekipe su upućeni na to mesto.

AndriJ Sadovji, gradonačelnik Lavova, u postu na Telegramu je saopštio da sam grad nije pogođen.

On je dodao da je oko 20 ruskih raketa i sedam dronova ispaljeno ka pograničnoj Lavovskoj oblasti i da je gađana "infrastruktura od kritične važnosti".

U celoj Ukrajini je rano jutros oglašena vazdušna opasnost zbog krstarećih raketa koje su lansirali ruski strateški bombarderi.

BBC navodi da iz Moskve za sada nema komentara o jutrošnjim napadima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=OBnVSVvF9eY

 

 

Komentari (1)

Loading
Hercegovgrad

27.03.2024 16:06

Pa kad je tako sve okej cemu sekiracija?!