NASTRADALO 29 OSOBA! Otkrivena jeziva istina kako je izbio požar u noćnom klubu

Autor:

Svet

03.04.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prostor u kojem su se odvijali radovi na renoviranju bio poput "lavirinta", što je otežalo ljudima da nađu izlaz

NASTRADALO 29 OSOBA! Otkrivena jeziva istina kako je izbio požar u noćnom klubu

Foto: Printskrin/Tviter/@TheInsiderPaper

Požar koji je zahvatio istanbulski noćni klub tokom renoviranja, u kojem je nastradalo 29 osoba, verovatno je izazvan varnicama koje su upalile zapaljivi materijal, objavio je danas dnevnik "Jeni šafak", pozivajući se na zvaničnike iz vatrogasne službe.

Vlasti su pritvorile devet osoba radi ispitivanja, uključujući menadžere kluba i ljude zadužene za renoviranje, preneo je AP. Klub, koji je zatvoren zbog renoviranja tokom meseca Ramazana, nalazio se u prizemlju i podrumu stambene zgrade od 16 spratova u kvartu Bešiktaš na evropskoj strani grada koju deli Bosforski moreuz.

Planirano je da ponovo bude otvoren 10. aprila. Guverner Istanbula Davut Gul rekao je novinarima da je u toku istraga o uzroku požara.

Dnevnik "Jeni šafak", je pozivajući se na neimenovane zvaničnike, objavio da se veruje da je požar izazvan varničenjem iz mašine za zavarivanje koja se koristi za postavljanje zvučne izolacije i materijala za dekoraciju. Sličan izveštaj objavio je i dnevnik "Sabah".

Televizija HaberTurk javila je da je prostor u kojem su se odvijali radovi na renoviranju bio poput "lavirinta", što je otežalo ljudima da nađu izlaz. Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu izjavio je da klub nije dobio potrebne dozvole za renoviranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading