DRAMA U VAZDUHU: Hitno prizemljen avion Entonija Blinkena

Autor:

Svet

03.04.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blinken je već imao problem sa avionom u januaru ove godine kada se nakratko zaglavio u švajcarskom letovalištu Davos zbog tehničkog problema

DRAMA U VAZDUHU: Hitno prizemljen avion Entonija Blinkena

Foto: Tanjug/AP

Delegacija američkog državnog sekretara Entonija Blinkena bila je primorana da automobilom ode od Pariza do Brisela zbog mehaničkog kvara na avionu, saopštio je danas Stejt department.

Blinken je već imao problem sa avionom u januaru ove godine kada se nakratko zaglavio u švajcarskom letovalištu Davos zbog tehničkog problema, prenosi Rojters.

Ministri spoljnih poslova država članica NATO saveza sastaju se danas u Briselu uoči 75. godišnjice tog saveza da bi razgovarali o preuzimanju koordinacije dostave oružja Ukrajini koju za sad vode SAD.

Podaci Saveta za američko-islamske odnose (CAIR) pokazali su da je islamofobija u SAD u porastu, a diskriminacija i nasilje nad muslimanima, a posebno Palestincima, dostigli su rekordan nivo prethodne godine, podstaknuti sukobom Izraela i Hamasa.

''Primarni razlog ovog talasa pojačane islamofobije bila je eskalacija nasilja u Izraelu i Palestini u oktobru 2023. godine“, navodi se u izveštaju.

Broj tužbi je iznosio 8.061 u 2023. godini, što je za 56 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i najveći broj otkako je CAIR počeo evidenciju pre skoro 30 godina, javlja Glas Amerike.

CAIR navodi da se 3.600 ovih incidenata dogodilo u periodu od početka izraelske ofanzive na Gazu u oktobru do kraja 2023. godine, uključujući ubistvo šestogodišnjeg palestinskog Amerikanca Vadea Al-Fajume u Ilinoisu, pucanje na trojicu studenata palestinskog porekla u Vermontu u novembru i napad nožem na jednog Palestinca u Teksasu u februaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleks

03.04.2024 15:12

Živela čivutofobija !