NESREĆA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA: Tri osobe poginule nakon pada turističkog helikoptera! Šta se zaista desilo?

Autor:

Svet

02.04.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u Alpima: Poginule tri osobe u nesreći helikoptera

NESREĆA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA: Tri osobe poginule nakon pada turističkog helikoptera! Šta se zaista desilo?

Foto: shutterstock


U tragičnom incidentu koji se dogodio u švajcarskim Alpima, helikopter sa turistima srušio se na planinskom aerodromu Petit Combin, prouzrokujući smrt tri osobe. Nesreća se dogodila tokom popularne aktivnosti heli skijanja, gde skijaši umesto skiliftom dolaze helikopterom na vrh planine.

Nepoznati uzrok nesreće

Policija je saopštila da je helikopter skliznuo sa vrha planine visoke 3.668 metara na severnu padinu iz trenutno nepoznatih razloga. Nacionalnost turista u helikopteru nije još uvek otkrivena, a takođe nije potvrđeno da li su sve tri osobe koje su poginule bile turisti.


Heli skijanje je popularna ali i izuzetno zahtevna aktivnost koja privlači avanturiste i ljubitelje ekstremnog skijanja. Ova vrsta skijanja pruža mogućnost pristupa nepristupačnim vrhovima planina, ali istovremeno nosi sa sobom i značajne rizike.


Nakon nesreće, spasilački timovi su odmah reagovali i izašli na teren kako bi pružili pomoć i sproveli istragu o uzrocima nesreće. Detalji o daljim koracima i identitetu žrtava očekuju se nakon završetka istrage.

Ovaj tragičan događaj podseća nas na opasnosti koje vrebaju u ekstremnim sportovima i istovremeno naglašava važnost sigurnosnih mera prilikom izvođenja ovakvih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading