LISTA SE MENJA IZ MINUTA U MINUT: Tramp kuburi sa izborom potpredsednika, angažovao spoljnu firmu za proveru kandidata

Autor:

Svet

01.04.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar.

LISTA SE MENJA IZ MINUTA U MINUT: Tramp kuburi sa izborom potpredsednika, angažovao spoljnu firmu za proveru kandidata

Foto: Tanjug/AP

Tim republikanskog kandidata za predsednika SAD, Donalda Trampa, angažovao je spoljnu firmu za proveru kandidata za potpredsednika, a na užu listu ušlo je nekoliko političara, piše Politiko, pozivajući se ne neimenovane izvore.

Američki portal navodi da je o svemu obaveštena i bivša prva dama, Melanija Tramp, koja je uticala na odluku da Majk Pens 2016. bude izabran za potpredsednika.

Na listi kandidata navodno se nalaze senator iz Južne Karoline - Tim Skot, senator iz Južne Dakote - Kristi Noem, kongresmen sa Floride - Bajron Donalds, kongresmenka iz Njujorka - Eliz Stefanik, bivša kongresmenka sa Havaja - Tulsi Gabard i senator iz Ohaja - Džej Di Vens.

Potencijalni kandidati su i senatorka iz Alabame - Keti Brit, senator sa Floride - Marko Rubio, senatorka iz Arkanzasa - Sara Hakabi i senator iz Južne Dakote - Dag Burgam.

Foto: Tanjug/AP

Melanija Tramp

Tramp je ranije izjavio da je njegov glavni kriterijum za odabir kandidata za potpredsednika to "ko će biti dobar predsednik u vanrednoj situaciji".

Bivši predsednik je, prema pisanju Politika, na privatnom sastanku pre nekoliko nedelja pohvalio Stefanik i Gabard i odbacio senatora Skota, rekvši, navodno, da on možda nije dorastao poslu predsednika.

Tramp je, međutim, na sastanku prošle nedelje pohvalio Skota.

Portal navodi da to pokazuje da se lista "menja iz minuta i minut", kao i da Tramp još nije pronašao protivkandidata aktuelnoj potpredsednici, Kamali Haris.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati ponovo će biti Tramp i aktuelni predsednik, Džozef Bajden.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading