PROPEVAO TERORISTA IZ KROKUS HOLA! Obelodanio KUDA su se uputili nakon masakra, koordinirali preko OVOG kanala!

Autor:

Svet

29.03.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova istraga ukazuje na kompleksnost slučaja i moguću međunarodnu dimenziju, što dodatno pojačava značaj ovog događaja.

PROPEVAO TERORISTA IZ KROKUS HOLA! Obelodanio KUDA su se uputili nakon masakra, koordinirali preko OVOG kanala!

Foto: Tanjug/AP

Na saslušanjima u vezi sa terorističkim napadom u "Krokus siti holu", optuženi su priznali da su nakon napada nameravali da odu u Kijev po nagradu, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Optuženi su, prema navodima iz saopštenja, koordinirali svoje akcije preko Telegrama, a nakon počinjenog zločina planirali su da pređu rusko-ukrajinsku granicu i stignu u Kijev kako bi dobili obećanu nagradu.

Istraga o umešanosti ukrajinskih obaveštajnih službi

Istražni komitet Rusije nastavlja sa sprovođenjem niza istražnih radnji i operativnih mera kako bi proverio umešanost predstavnika ukrajinskih obaveštajnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada. Ova istraga ukazuje na kompleksnost slučaja i moguću međunarodnu dimenziju, što dodatno pojačava značaj ovog događaja, prenosi Sputnikportal.

Pronađeni blizu granice sa Ukrajinom

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista koji su izvršili napad. Oni su presretnuti u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od granice, dok su pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Optuženi priznali krivicu za terorizam

Optuženi za terorizam su priznali krivicu, a za ovo delo im preti doživotna robija. Ova činjenica dodatno naglašava ozbiljnost njihovih dela i moguće posledice koje ih očekuju. Takođe, važno je napomenuti da je Ukrajina jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u "Krokus siti holu", što ukazuje na složenost međunarodnih odnosa i političkih implikacija ovog događaja.


Ovaj slučaj predstavlja ozbiljan izazov za pravosudni sistem i međunarodne odnose između Rusije i Ukrajine, a njegov ishod će imati dalekosežne posledice na obe zemlje i njihove odnose sa drugim državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading