Dobrovoljac iz rata na Kosovu i Metohiji poginuo u terorističkom napadu u Moskvi! Cela Rusija u SUZAMA! (FOTO)

Autor:

Svet

29.03.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mjasnikov je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

Dobrovoljac iz rata na Kosovu i Metohiji poginuo u terorističkom napadu u Moskvi! Cela Rusija u SUZAMA! (FOTO)

Foto: AP Photo/Vitaly Smolnikov

Ruski pukovnik Timur Mjasnikov, koji je bio na odsustvu od rata u Ukrajini, a koji se kao doborvoljac borio na Kosovu i Metohiji, poginuo je u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi. Informacije o smrti Mjasnikova pojavile su se na ruskim telegram kanalima, a potvrđene su i objavom Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti.

Mjasnikov je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu, prenose Novosti.

Herojsko ponašanje u trenutku napada

 

Prema rečima predsednika predsedništva Samarskog regionalnog ogranka organizacije Oficiri Rusije Artura Malivančuka, Mjasnikov je pokazao izuzetnu hrabrost u trenutku napada. Uspeo je da odgurne ženu i sina na bezbedno mesto, izlažući sebe jakoj vatri. Pogođen sa tri metka, pukovnik je više dana bio u borbi za život, ali nažalost, izgubio ju je.

Životna i vojna karijera

Preminuli pukovnik, diplomac Suvorovske vojne škole i Vojnog univerziteta, služio je u 3. brigadi specijalnih snaga, koja je bila deo Glavne uprave ruskog Generalštaba (ranije GRU). Borio se na Kosovu i u Tadžikistanu, a poslednje dve godine bio je u zoni Severnog vojnog okruga.

Teroristički napad na Krokus siti hol

Napad na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta bio je izuzetno krvav, odnoseći 140 života. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista. Oni su presretnuti u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Oproštaj od Mjasnikova

Oproštaj od pukovnika Mjasnikova biće održan 29. marta, a njegova hrabrost i žrtva koju je podneo biće sećane u vojnim krugovima širom Rusije. Svojom hrabrošću i požrtvovanošću, Mjasnikov je ostavio dubok trag u vojnoj zajednici, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za njegovu porodicu i kolege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading