JAK ZEMLJOTRES POGODIO ČILE! Sve se TRESLO!

Autor:

Svet

24.03.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljoters se dogodio na dubini od 92 kilometra.Zemljotres

JAK ZEMLJOTRES POGODIO ČILE! Sve se TRESLO!

Foto: Shutterstock

Danas je region Tarapaka u Čileu zadesio snažan zemljotres jačine 5,1 stepeni prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC). Zemljotres se dogodio na dubini od 92 kilometra, sa epicentrom od 81 kilometra severno od grada Ikike.

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj materijalnoj šteti usled ovog zemljotresa. Nadležne službe verovatno prate situaciju i pružaju pomoć ukoliko je potrebno, prenosi Tanjug.

Zemljotresi su česta pojava u ovom regionu, s obzirom na geološke karakteristike i aktivnost tektonskih ploča. Čile leži na Pacifičkom vatrenom pojasu, poznatom po značajnoj seizmičkoj aktivnosti.

Zanimljivo je napomenuti da se ovaj zemljotres dogodio na veoma značajnoj dubini od 92 kilometra ispod površine. Dublji zemljotresi obično imaju manje direktne posledice na površini zemlje u poređenju sa plićim zemljotresima iste jačine.

Iako je jačina zemljotresa relevantna informacija, dubina na kojoj se zemljotres dešava može značajno uticati na stepen razaranja i potencijalne posledice po ljude i infrastrukturu.

EMSC i druge seizmičke organizacije nastavljaju da prate aktivnost u ovom regionu kako bi pružile relevantne informacije i upozorenja. Građani se obično podstiču da ostanu informisani o seizmičkoj aktivnosti i da budu spremni za potencijalne vanredne situacije.

Ukoliko dođe do dodatnih informacija o ovom zemljotresu, nadležne službe će verovatno izdati saopštenja kako bi pružile detalje o eventualnim posledicama i merama koje građani treba da preduzmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading