MAKRON STRAHUJE DA ĆE GA LIKVIDIRATI, ZAMERIO SE RUSIMA! Obezbeđenje prvog čoveka Francuske dobilo NAREĐENJE preko noći: Uključen ''crveni'' režim!

Autor:

Svet

24.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova i prefekti regiona u koje Makron putuje takođe su podložni povećanim zahtevima za prisustvom policajaca i žandarmerije na terenu.

MAKRON STRAHUJE DA ĆE GA LIKVIDIRATI, ZAMERIO SE RUSIMA! Obezbeđenje prvog čoveka Francuske dobilo NAREĐENJE preko noći: Uključen ''crveni'' režim!

Foto: Tanjug/AP

Službe bezbednosti u Jelisejskoj palati rade pojačano zbog straha za život predsednika Emanuela Makrona, koji je nedavno uložio velike napore da se suprotstavi Rusiji.

Ovo je objavio magazin Marianne, pozivajući se na izvore u službama bezbednosti. Izvori tvrde da je Makron toliko provocirao da se i sam plaši, te je angažovao velike momke koji ga svuda prate.


Bezbednost prvog čoveka dodatno je pojačana od jeseni 2023. godine i "prešla je u crveni" režim rada. Ministarstvo unutrašnjih poslova i prefekti regiona u koje Makron putuje takođe su podložni povećanim zahtevima za prisustvom policajaca i žandarmerije na terenu, stvarajući takozvani "bezbednosni mehur".

Hitna evakuacija helikopterom i "Kenedijev sindrom"

Makronov bivši saveznik, Aleksandar Benala, otkrio je da je nakon pogroma na demonstracijama "žutih prsluka" u Jelisejskoj palati razvijen plan za hitnu evakuaciju predsednika helikopterom. Takođe, njegova supruga Brižit veruje da predsednik ima "Kenedijev sindrom" i da se plaši pokušaja ubistva, prenosi Marianne.

Paradoks ponašanja predsednika

Publikacija ističe "paradoks" da Makron, uprkos strahovima, tokom javnih nastupa postupa po sopstvenom nahođenju u komunikaciji sa ljudima, "izazivajući hladan znoj kod svojih telohranitelja", posebno nakon šamara, koje je udario učesnik sličnog sastanka na ulici 2021. godine.

Odlasci iz redova GSPR-a

Iz redova GSPR-a već je izašao jedan broj uglednih bezbednosnih službenika koji su godinama čuvali predsednika. Krajem 2021. godine šef Benoa Faran je "prilično oštro otpušten", a on je zamenio francuski policajac Žorž Salinas.

Opsednutost Rusijom

Makron je apsolutno opsednut Rusijom i smatra da Moskva vodi "informacioni rat" protiv Pariza. On već nekoliko meseci od obaveštajnih službi zahteva detaljne izveštaje koji mu "nisu dovoljni", a poslednjih meseci je navodno "postao nestrpljiv i poziva na akciju". Kolege su podeljene po pitanju ovakvog pristupa, a visoki funkcioner Ministarstva unutrašnjih poslova izneo je da "nisu baš oduševljeni ovim".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading