ISIS JE ZAJEDNIČKI NEPRIJATELJ SAD I RUSIJE: Bela kuća osudila teroristički napad u Moskvi

Autor:

Svet

24.03.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države su naglasile da je borba protiv terorizma globalni prioritet i da je potrebno da se zemlje udruže kako bi se suprotstavile zajedničkom neprijatelju, Islamskoj državi.

ISIS JE ZAJEDNIČKI NEPRIJATELJ SAD I RUSIJE: Bela kuća osudila teroristički napad u Moskvi

Foto: ST/Dragan Kadić

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer je danas izjavila da Sjedinjene Američke Države oštro osuđuju teroristički napad u Moskvi. Ona je istakla da je Islamska država zajednički neprijatelj koji mora biti poražen. U saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće, Žan Pjer je izrazila najdublje saučešće porodicama žrtava i povređenima u ovom gnusnom napadu na nedužne civile.

Reakcija Bele kuće na napad

Napad na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, dogodio se u petak uveče. Prema zvaničnim informacijama, u ovom napadu je poginulo 133 ljudi, dok je više od 140 osoba povređeno. Ovo je bio strašan udarac za rusko društvo i izazvao je osudu i saosećanje širom sveta.

Globalna borba protiv terorizma

Sjedinjene Američke Države su naglasile da je borba protiv terorizma globalni prioritet i da je potrebno da se zemlje udruže kako bi se suprotstavile zajedničkom neprijatelju, Islamskoj državi. Ova teroristička organizacija je prepoznata kao pretnja po mir i stabilnost širom sveta, te je neophodno da međunarodna zajednica deluje zajedno u borbi protiv njenih aktivnosti.

Solidarnost sa Rusijom

Izražavanje saučešća i osuda terorističkog napada u Moskvi ističe važnost solidarnosti među zemljama u suočavanju sa terorizmom. SAD su jasno stavile do znanja da su uz Rusiju u ovim teškim trenucima i spremne da pruže podršku u borbi protiv terorizma.


Napad u Moskvi je podsetnik na stalnu pretnju koju terorizam predstavlja za svet. Oštra osuda napada od strane Sjedinjenih Američkih Država, kao i izražavanje podrške Rusiji, ukazuju na važnost međunarodne saradnje u borbi protiv terorizma i jačanja globalne bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading