"TO JE METOD PUTINOVIH SNAGA" Oglasila se Legija Sloboda za Rusiju i podsetila na čuveni "Rjazanski šećer" (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa negiraju da su borci te jedinice bili umešani u teroristički napad

"TO JE METOD PUTINOVIH SNAGA" Oglasila se Legija Sloboda za Rusiju i podsetila na čuveni "Rjazanski šećer" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

Večeras je u Moskvi u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" došlo do jezivog terorističkog napada u kome je najmanje 100 ljudi stradalo, a najmaje još toliko ranjeno.

Tim povodom kratko se obratila Legija Sloboda za Rusiju, koju čine Rusi koji se bore na strani Ukrajine.

Za tragediju koja se danas dogodila u Moskvi krivimo Putinov teroristički režim. Već smo se susreli sa sličnim manifestacijama diktature Kremlja od prvih Putinovih dana na vlasti i nismo iznenađeni još jednom krvavom provokacijom. Spremao se teroristički napad. Kao i njegovo medijsko pokrivanje. Naglašavamo da Legija nije u ratu sa ruskim civilima. "Rjazanski šećer" je metod Putinovih snaga bezbednosti, koji mi ne podržavamo i protiv kojeg se borimo - navodi se u saopštenju Legije Sloboda za Rusiju.

I predstavnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa negiraju da su borci te jedinice bili umešani u teroristički napad na "Krokus siti hol".

- Naravno, to definitivno nismo mi - rekao je predstavnik RDK.

Podsetimo, termin "Rjazanski šećer" odnosi se na seriju terorističkih napada u ruskim gradovima u periodu od 4. do 16. septembra 1999. godine, Bujnaksku, Moskvi i Volgodonsku. Tada je poginulo 307 ljudi, a više od 1.700 je povređeno. Tada je većina bila ubeđena da iza eksplozija stoje ruske specijalne službe, posebno FSB. I iako zvanične optužbe nisu podignute, opozicioni političari, novinari i istražitelji bili su uvereni da su ovi teroristički napadi organizovani da bi se zastrašili direktni politički konkurenti za predsednika, jer su u martu 2000. održani izbori i Putin je došao na vlast. Kasnije su u kućama pronađene kese sa eksplozivom, ali su bile prilično čudno potpisane - "Rjazanski šećer". Nakon toga se pojavio mem o eksplozivu "Rjazanski šećer", prenosi Kanal 24.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading