OGLASILA SE BELA KUĆA POVODOM PUCNJAVE U MOSKVI: Upozoravali su na terorizam u Rusiji

Autor:

Svet

22.03.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačan broj žrtava za sada nije poznat, ali se pominje čak do 50 mrtvih.

OGLASILA SE BELA KUĆA POVODOM PUCNJAVE U MOSKVI: Upozoravali su na terorizam u Rusiji

Foto: X/Fancypants Maloney

U koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi došlo je do terorističkog napada. Tačan broj žrtava za sada nije poznat, ali se pominje čak do 50 mrtvih.

Kako javljaju ruski mediji, izbio je i požar koji zahvatio čitav krov, ali vatrogasci ne mogu da počnu sa gašenjem zbog terorista koji su u zgradi.

Na licu mesta su jake policijske snage.

Kako se navodi, najmanje tri osobe u kamuflažnim uniformama su otvorile vatru.

U međuvremenu, događaje u Moskvi komentarisala je Bela kuća.

- SAD na fonu saopštenja o pucnjavi u Mokvi smatraju scena sa mesta događaja zastrašujućim. Kao što smo već rekli, mi ne podstičemo niti učestvujemo u napadima unutar ruske teritorije - navodi se u saopštenju Bele kuće.

Podsetimo, Ambasada SAD u Rusiji upozorila je američke građane početkom meseca da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Američka ambasada, koja je više puta pozivala sve građane SAD da odmah napuste Rusiju, nije podelila više detalja o prirodi navodne pretnje, ali je upozorila da građani treba da izbegavaju gužvu i da budu svesni svog okruženja, navodi Rojters.

- Ambasada prati izveštaje koji navode da ekstremisti imaju neposredne planove za ciljanje velikih skupova u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD se savetuje da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati - navodi se u saopštenju ambasade SAD na njenoj veb stranici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading