SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI: Napadači prilikom hapšenja zapucali na policiju!

Autor:

Svet

07.03.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na meti je bila sinagoga u glavnom gradu Rusije

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI: Napadači prilikom hapšenja zapucali na policiju!

Foto: Tanjug AP

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je sprečila napad na sinagogu u Moskvi, preneli su ruski državni mediji.

Napad su, kako navodi FSB, planirale terorističke ćelije Islamske države. FSB je istakao da su članovi terorističke organizacije planirale da "izvedu teroristički čin protiv jedne od jevrejskih religioznih institucija, navod RIA Novosti.

Tokom hapšenja, napadači su otvorili vatru i potom su "neutralisani uzvratnom paljbom", istakli su iz FSB.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije sprečila je teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi u kojem je učestvovao državljanin Belorusije u ruskoj Republici Kareliji, a koji je neutralisan nakon što je otvorio vatru na pripadnike FSB-a, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a.

FSB je, navodi se, sprečio teroristički napad koji su planirale ukrajinske specijalne službe uz učešće regrutovanog državljanina Belorusije, rođenog 1974. godine, a koji je bio pripadnik nacionalističke formacije, puka "Kastus Kalinovski" koja je zabranjena u Belorusiji, objavile su RIA Novosti.

Ističe se da je taj agent ukrajinskih specijalnih službi prikupljao i prenosio podatke o objektima transportne infrastrukture i izvršnim organima vlasti u regionu i da je planirao da pomoću eksploziva digne u vazduh jednu od upravnih zgrada u gradu Oloncu.

Prilikom hapšenja, napadač je otvorio vatru na službenike FSB-a i zatim je neutralisan, napominje se u saopštenju i navodi da snage bezbednosti i civili nisu povređeni.

Ističe se da su delovi improvizovane eksplozivne naprave sadržali delove proizvedene u Velikoj Britaniji i SAD-u. Pokrenut je krivični postupak zbog pripreme terorističkog napada, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading