PREMINUO FREDERIK MITERAN: Veliki prijatelj Srbije

Autor:

Svet

21.03.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frederik Miteran, bivši francuski ministar kulture, preminuo je u 76. godini u Parizu.

PREMINUO FREDERIK MITERAN: Veliki prijatelj Srbije

Foto: Wikipedia


Kao nećak nekadašnjeg šefa države Fransoa Miterana, Frederik je ostavio dubok trag u francuskoj politici i kulturi. Njegova veza sa Srbijom takođe je bila izuzetno značajna, ostavljajući snažan utisak na odnose između Francuske i Srbije.

Višestruko Talentovan

Pisac, reditelj, televizijski voditelj, novinar, političar, evropski poslanik i akademik - Frederik Miteran je bio istinski multitalentovan pojedinac koji je svoju strast prema umetnosti i kulturi prenosio na različite oblasti delovanja. Njegov doprinos francuskoj kulturi bio je izuzetno značajan tokom njegovog mandata kao ministra kulture.

Levičar sa Poštovanjem prema De Golu

Iako je bio poznat kao levičar, zanimljivo je istaći da je Frederik Miteran gajio snažno poštovanje prema Šarlu De Golu, legendarnom francuskom generalu i državniku. Ova neobična kombinacija političkih afiniteta svedoči o kompleksnosti Miteranovog karaktera i političkih uverenja.

Pored svojih političkih i kulturnih dostignuća, Frederik Miteran je ostavio svoj trag i u oblasti emocionalne inteligencije. U jednom od svojih intervjua, isticao je važnost razvijanja emocionalne inteligencije i njen uticaj na lični i profesionalni razvoj.

Francuska je izgubila istaknutu ličnost u oblasti kulture i politike sa Miteranovim odlaskom. Njegova ljubav prema umetnosti, angažovanje u politici i posvećenost razvoju emocionalne inteligencije ostavili su trajni pečat na francusko društvo i šire. Srbija takođe pamti Frederika Miterana kao velikog prijatelja, čiji je doprinos odnosima između dve zemlje bio od izuzetnog značaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading