"NE VRAĆAJTE SE, BIĆETE UNIŠTENI" Kremlj poslao poruku Rusima koji su stali na stranu Ukrajine

Autor:

Svet

21.03.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je dodao da se iza manifestacija terorizma i ekstremizma u Rusiji jasno vidi trag zapadnih obaveštajnih službi.

"NE VRAĆAJTE SE, BIĆETE UNIŠTENI" Kremlj poslao poruku Rusima koji su stali na stranu Ukrajine

Foto: Shutterstock

Ruski građani koji su nakon "specijalne vojne operacije" otišli i zauzeli neprijateljsku stranu neka se ne vraćaju u Rusiju, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

- Ako ste pažljivo slušali predsednika Rusije, Vladimira Putina, evo šta je suština njegovih izjava. Među onima koji se ne slažu ima onih koji ostaju uz svoju domovinu. A ima i onih koji su postali neprijatelji. Bukvalno su zauzeli poziciju neprijatelja svoje zemlje. To su oni drugi. Oni ovde nisu dobrodošli, to je sigurno -  rekao je Peskov za izdanje „Argumenti i činjenice“.

On je još poručio da će izdajnici koji počnu da ratuju protiv Rusije biti uništavani, ali nema ih mnogo.

Portparol je, pored toga, uveren da će komunikacija Rusa i Ukrajinaca na kraju biti obnovljena.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, tradicionalne vrednosti su za Rusiju bukvalno pitanje života i smrti. Peskov je dodao da je "potrebno u najboljem smislu ove reči promovisati porodicu, natalitet, mnogodetne porodice".

Prethodno je ruski lider, Vladimir Putin, na proširenoj sednici kolegijuma Federalne službe bezbednosti izjavio da će Rusija kažnjavati izdajnike ma gde da su, bez zastarevanja.

Govoreći na sastanku sa zvaničnicima FSB u utorak, Putin je pozvao rusku domaću obaveštajnu službu da ne zaboravi na one ruske nacionalne "izdajnike" koji su se pridružili ukrajinskim diverzantskim i izviđačkim grupama koje su pokušavale da prodru na granicu poslednjih dana i nedelja.

- Cilj diverzantskih grupa je bio da izvedu "teroristički napad", ali su one podnele velike gubitke - rekao je Putin.

Predsednik je dodao da se iza manifestacija terorizma i ekstremizma u Rusiji jasno vidi trag zapadnih obaveštajnih službi.

- Od FSB-a i zaposlenih u svim ruskim specijalnim službama, narod Rusije očekuje ogromnu koncentraciju i veliku posvećenost, efikasne i ofanzivne operacije - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading