ROBIJAŠI PUCALI NA ČUVARE: Filmski haos u zatvoru, na desetine patrola u poteri za beguncima

Autor:

Svet

21.03.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preliminarna istraga pokazuje da su osumnjičeni za pucnjavu ušli u sivi sedan sa četvoro vrata i pobegli iz područja, neposredno pre dolaska policajaca na lice mesta

ROBIJAŠI PUCALI NA ČUVARE: Filmski haos u zatvoru, na desetine patrola u poteri za beguncima

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Tri člana zatvorskog osoblja upucana su u zasedi dok se jedan osuđenik vraćao u zatvor iz medicinskog centra u Bojsu, u državi Ajdaho, saopštili su danas zvaničnici.

Veruje se da su zatvorenik i strelac pobegli zajedno, a policija traga za njima od srede, kada se incident dogodio.

Službenici odeljenja za popravke u Ajdahu prevezli su zatvorenika Skajlara Mida u regionalni medicinski centar Sent Alfons u utorak uveče, navodi se u saopštenju grada Bojsa.

Dok su se policijske snage spremale da krenu nazad sa Midom u 2.15 po lokalnom vremenu, nepoznati osumnjičeni je tada pucao na policajce i pogodio dvojicu, prenosi CNN.

Treću osobu, za koju je kasnije utvrđeno da je službenik popravnog odeljenja, greškom su upucali policajci Bojsa.

Detektivi policije u Bojsu su u sredu popodne identifikovali osumnjičenog za pucnjavu kao Nikolasa Amfenura.

"Verujemo da je ovo bio koordinisan napad ili zaseda da bi se (Mid) oslobodio iz pritvora", rekao je šef policije Bojsa, Ron Vajnegar, dodajući da su dobili desetine tragova o slučaju.

Preliminarna istraga pokazuje da su Mid i osumnjičeni za pucnjavu ušli u sivi sedan sa četvoro vrata i pobegli iz područja, neposredno pre dolaska policajaca Bojsa na lice mesta, navodi se u saopštenju.

Jedan policajac koga je upucao Amfenur je u lošem, ali stabilnom stanju, dok drugi policajac ima ozbiljne povrede, ali nisu opasne po život, rekli su zvaničnici.

Treći policajac povređen u pucnjavi policije nije u teškom stanju, uprkos zadobijenim povredama.

Mid se u utorak uveče samopovređivao, nakon čega su ga policajci prebacili u instituciju koja može da pruži odgovarajuću negu, rekao je Džoš Tjualt, direktor državnog odeljenja za popravke.

Potraga je trenutno u toku širom Doline blaga, kako bi se pronašli Amfenur i 31-godišnjieh Mid, koji je dokumentovani član bande belih rasista "Arijevski vitezovi" a prethodno je osuđivan, kaže Vajnegar.

Mid je bio u zatvoru od oktobra 2016. zbog teškog prebijanja policajca uz vatreno oružje, s njegova poslednja kazna trebalo je da bude okončana 2036. godine, navodi se u saopštenju za javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading