KEJT I VILIJAM NISU JEDINI: Poznate afere evropskih monarhija koje su uzdrmale javnost (VIDEO)

Autor:

Svet

20.03.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevara na dvoru nije čudna stvar, a svakako je najintrigantnija ona kralja Čarlsa, koji je svoju ljubavnicu Kamilu i oženio.

KEJT I VILIJAM NISU JEDINI: Poznate afere evropskih monarhija koje su uzdrmale javnost (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U proteklih šest meseci skandali širom dvora u Evropi se neprestano gomilaju. Iako je u poslednje vreme najaktuelniji onaj o misterioznom nestanku Kejt Midlton, ovo je samo jedan u nizu koji je zadesio monarhe širom Evrope.

Prevara na dvoru nije čudna stvar, a svakako je najintrigantnija ona kralja Čarlsa, koji je svoju ljubavnicu Kamilu i oženio. Jedna po jedna, spekulacije o prevarama su se nizale, deluje kao da je jedan događaj pokrenuo lavinu koja se sad dešava.

Šta je to što je privuklo pažnju javnosti i koje su to afere obeležile protekli period?

Prevara danskog kralja Federika sa rijaliti zvezdom

U novembru javnost je uzburkala vest kako je dotadašnji prestolonaslednik, a danas kralj Danske, Frederik, prevario svoju dugogodišnju ženu Meri, sa kojom ima četvoro dece.

Ono što je pokrenulo ove spekulacije su fotografije Frederika i meksičke rijaliti zvezde, Henoveve Kazanove, u noćnom izlasku u Madridu. Potom su španski mediji pisali da su princ i rijaliti zvezda šetali parkom El Retiro, posetili izložbu slika Pabla Pikasa, pa uživali na večeri. List Lecturas tvrdi da su i Frederik i Henoveva ušli u stambenu zgradu gde ona živi, odvojeno oko 19 sati. Izašli su iz stana oko 21 sat, nakon što su promenili odeću. Istim automobilom stigli su u poznati restoran gde su posmatrali flamenko nastup koji je trajao do ponoći.

Iako su demantovali ove tvrdnje, brak između Federika i Meri bio je pod budnim okom javnosti, koji su pratili svaki njihov korak.

Kraljica Margareta (83) postala je i prvi danski monarh koji se dobrovoljno odrekao prestola u skoro 900 godina dugoj istoriji danske kraljevine, a kralj je postao njen sin Frederik.

Federiko i Meri upoznali su se slučajno za vreme Olimpijskih igara, 2000. godine, a Meri je o tome govorila ovako: "Naš prvi susret bio je jednostavan. Nisam imala pojma da je on danski princ. Pola sata kasnije neko mi je prišao i pitao znam li uopšte ko su ti ljudi."

Zbog njega se preselila u Dansku, odrekla državljanstva i promenila veru u da bi mogla da se venča u Evangelističkoj crkvi.

Afera "Zet" u Španiji

Možda još veći šok od skandala u Danskoj ako se uopšte može praviti gradacija, izazvala je afera u Španiji.

Optužbe je izneo bivši zet kraljice, Haime Del Burgo, koji tvrdi da je bio u vezi sa Leticijom pre nego što se oženio njenom rođenom sestrom, kao da su vezu nastavili i nakon što se ona udala za u to vreme budućeg kralja 2004. godine.U prilog tome objavio je njen selfi, iz kupatila, dok je bila u drugom stanju.

Na fotografiji je ona ogrnuta crnom maramom, a Haime naglašava da ista pripada njemu.

- Ljubav. Nosim tvoju maramu. Zbog nje se osećam kao da si pored mene. Brine se o meni. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđanja. Volim te.

Na društvenim mrežama komentarišu da mu se ne može olako verovati da je fotografija baš njemu poslata. Sa španskog dvora nisu želeli da komentarišu aferu. Leticija i Felipe nastavili su sa službenim dužnostima, bez daljeg komentarisanja.

Velika Britanija - Razvod, prevara i misteriozni nestanak

Za kraj, ono što je započelo ovu temu. Priče o razvodu, šokantne spekulacije o pravarama, operacije i nestanka iz javnosti su obeležili proteklih nekoliko meseci u svetu. Sve ovo se dešava između do sad skladnog para princa Vilijama i Kejt Midlton.

Prvo se spekulisalo da se par razvodi jer je Vilijam prevario Kejt sa njenom drugaricom, a onda se desio nestanak. Naime, Kejt je u januaru otišla na rutinsku abdomenalnu operaciju i od tad se povlači u javnosti. Loš fotošop, izostanak burme na prstu princa Vilijama i mnoštvo lažnih fotografija su uzburkale javnost koja želi odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading