PREBROJANO 100 ODSTO GLASOVA: Putin osvojio 87,28%, oglasila se Centralna izborna komisija

Autor:

Svet

18.03.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će zvanični rezultati biti objavljeni u četvrtak 21. marta.

PREBROJANO 100 ODSTO GLASOVA: Putin osvojio 87,28%, oglasila se Centralna izborna komisija

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na izborima za predsednika Rusije, pokazuju preliminarni podaci koje je danas saopštila ruska Centralna izborna komisija na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,85 odsto, dok je za Leonida Sluckog glasalo 3,2 odsto birača.

Izbori u Rusiji trajali su tri dana, od 15. do 17. marta.

Očekuje se da će zvanični rezultati biti objavljeni u četvrtak 21. marta.

Podsetimo, Putin je zahvalio svom predizbornom štabu na zajedničkom radu i nazvao ga veoma važnim za zemlju. On je poručio da postoje uslovi za "dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija".

- Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo mi jedan tim. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali. Izvor moći u Rusiji je ruski narod - poručio je Putin.

On je naglasio da mali broj pritužbi tokom izbora dovoljno govori o kvalitetu rada izbornih komisija, prenose ruski mediji.

- Rusija mora da bude još jača, jača, efikasnija - dodao je novi-stari lider te zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading