NEVIĐENI TRIJUMF! Putin osvojio neverovatnih 99,28% glasova u Čečeniji!

Autor:

Svet

17.03.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri dana glasanja na predsedničkim izborima u Čečeniji

NEVIĐENI TRIJUMF! Putin osvojio neverovatnih 99,28% glasova u Čečeniji!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Ramzan Kadirov


Na predsedničkim izborima u Republici Čečeniji, predsednik Rusije Vladimir Putin osvojio je impozantnih 99,28 odsto glasova, prema potvrđenim podacima iz Centralne izborne komisije. Ovi izbori, zakazani od strane Saveta Federacije za 17. mart 2024. godine, obeleženi su po prvi put trodnevnim periodom glasanja, od 15. do 17. marta.

Putinova ubedljiva pobeda

Vladimir Putin je izazvao šok širom sveta osvajanjem ovog izuzetno visokog procenta glasova u Čečeniji. Sa 86,45 odsto glasova, Nikolaj Haritonov je bio drugoplasirani kandidat, dok su Vladislav Davankov i Leonid Slucki osvojili 3,48% i 2,76% glasova, redom. Ova ubedljiva pobeda dodatno je ojačala Putinovu poziciju u ruskoj politici.

Novi format glasanja

Interesantno je da su izbori u Čečeniji ove godine bili organizovani u nešto drugačijem formatu, omogućavajući građanima trodnevni period za izlazak na glasanje. Ova promena u tradicionalnom jednodnevnom glasanju mogla bi imati uticaja na buduće izbore širom Rusije.

Ukupno gledano, predsednički izbori u Čečeniji 2024. godine su bili obeleženi Putinovom dominantnom pobedom i novim formatom trodnevnog glasanja, što je izazvalo pažnju javnosti i političkih analitičara širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading